ΠΟΠΕΚ: Δημιουργείται Μητρώο Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων

Με την απόφαση που εξέδωσε η Α.Α.Δ.Ε (ΔΕΦΚΦ Α 1064574/26.4.2018), στο πλαίσιο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στα καύσιμα, δημιουργείται επιτέλους Μητρώο Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων, στο οποίο θα καταγραφούν σε πρώτη φάση, εντός αυστηρού χρονοδιαγράμματος όλες οι Δεξαμενές που ανήκουν σε Φορολογικές Αποθήκες ή Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης, όπως αναφέρει η ΠΟΠΕΚ σε ανακοίνωσή της.

Όπως τονίζει σχετικά:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την έκδοση έστω και καθυστερημένα, της συγκεκριμένης απόφασης, περιμένοντας άμεσα και την έκδοση άλλης σχετικής απόφασης που να αφορά την απογραφή στο Μητρώο Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων, όλων των υπόγειων και υπέργειων δεξαμενών ελεύθερης διακίνησης ενεργειακών προϊόντων.

Ο αποτελεσματικός έλεγχος για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων, έχει επισημανθεί από την Π.Ο.Π.Ε.Κ. πριν από αρκετά χρόνια, ότι είναι ως πρώτη και βασική προϋπόθεση ελέγχου, η απογραφή και η δημιουργία Μητρώου Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), θα συνεχίσει να συνδράμει ανάλογες προσπάθειες.