14 Νοεμβρίου το απεργιακό ραντεβού του Εργατικού Κέντρου Αθηνών

Το κύριο απεργιακού «ραντεβού» της επόμενης περιόδου δίνεται την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ)
Εκκρεμεί ακόμα η απόφαση της ΓΣΕΕ, στην οποία το ΕΚΑ απευθύνει αίτημα για προκήρυξη απεργίας εντός του Νοεμβρίου, ώστε αναλόγως να (επανα)καθορίσει τη στάση του (και, ενδεχομένως, να αλλάξει ημερομηνία, αν η ΓΣΕΕ δεν καλέσει στις 14/11). Θυμίζουμε ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είχαν δεχθεί σφοδρή κριτική για την «κοινωνική συμμαχία» με εργοδοτικούς φορείς, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η «Πανεθνική Ημέρα Δράσης», στις 30 Μαίου, που κατέληξε σε μία κινητοποίηση χωρίς μαζικότητα και με ασαφές, από ταξικής και πολιτικής σκοπιάς, πρόσημο.

«Κόντρα στο κλίμα άπνοιας, της σιγής νεκροταφείου, κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης που θέλει να επιβάλλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, λέγοντας σταθερά πως δεν συντρέχουν λόγοι για απεργιακή απάντηση, οι εργαζόμενοι να δώσουν μαζική μαχητική απάντηση», τονίζει το ΠΑΜΕ που προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Ομόνοια, την ημέρα της απεργίας.