ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ(ΣΕΕΕΠΦΧ): ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24-9-2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι εργολαβική εταιρεία που συνεργάζεται με τα ΕΛΠΕ έκανε αλλαγή της σύμβασης σε συναδέλφους μας σε ΒΕΑ και ΒΕΕ από την Τρίτη 1η Σεπτέμβρη 2020 από 5ημερη σε 6ημερη εργασία.

Συναντηθήκαμε με την Διοίκηση της Εργολαβικής Εταιρείας και μετά από διάλογο συμφωνήσαμε ότι από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 θα υπογραφεί νέα σύμβαση όπου θα είναι 5ημερη ακριβώς όπως είχαν υπογράψει οι συνάδελφοι μας πριν την αλλαγή της.

Ως ΔΣ ενημερώνουμε όλες τις εργολαβικές εταιρείες που συνεργάζονται με τα ΕΛΠΕ και έχουν εγγεγραμμένα μέλη μας, ότι δεν θα επιτρέψουμε εργασιακές αλλαγές χωρίς να ενημερώνεται το Σωματείο Εργολαβικών Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (Σ.Ε.Ε.Ε.Π.Φ.Χ).

Βρισκόμαστε σε περίοδο General Shut Down στις ΒΕΑ και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας συνάδελφοι είναι η προσωπική σας ΑΣΦΑΛΕΙΑ αλλά και των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ μας. Παρακαλείσθε να μην ξεκινάτε καµία εργασία αν δεν είστε σίγουροι για την ασφαλή ολοκλήρωση της. Ο χρόνος ολοκλήρωσης οποιασδήποτε εργασίας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται σε γρηγορότερο χρόνο από αυτόν που απαιτείται για την Ασφάλεια των Εργαζομένων και των Εγκαταστάσεων. Θέλουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις άδειες Εργασίας, τόσο ως προς την συµπλήρωση της Άδειας µε τα απαιτούµενα µέτρα προστασίας (ΜΑΠ), όσο και ως προς το πλήθος των Αδειών.

Να μην ξεχνάμε ότι τα έντυπα Άδειας Εργασίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νοµικό στοιχείο στα ∆ικαστήρια. Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας θα υπάρχουν σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να µπορούν οι εργαζόµενοι να εκφράσουν τυχόν προβλήµατα επί των διαδικασιών.

Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει Σωματείο, στο οποίο όλοι μπορούν να απευθύνονται. Έγινε αντιληπτό από όλους ότι το κλίμα έχει αλλάξει προς το καλύτερο και το Σωματείο έχει γίνει ΙΣΧΥΡΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ.

 

ΜΗΝ  ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19