ΣΕΕΕΠΦΧ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 8η ΜΑΡΤΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη σε όλες τις Γυναίκες. Οι γυναίκες με τους αγώνες τους στις 8 Μαρτίου του 1857 στην Νέα Υόρκη διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερη ζωή .

Γιορτάζουμε 164 χρόνια από τον ξεσηκωμό των εργατριών της Ν. Υόρκης που απαιτούσαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ίση αμοιβή με τους άντρες εργαζόμενους. Αλλά και 111 χρόνια από την καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

 

Ημέρα τιμής και γιορτής για όλες τις γυναίκες που ανάμεσα τους είναι όλες οι ΜΗΤΕΡΕΣ, οι ΣΥΖΗΓΟΙ μας και οι ΑΔΕΡΦΕΣ μας.

 

Είναι μια υπενθύμιση για τον πολυδιάστατο και πολύ σημαντικό ρόλο της Γυναίκας στην επαγγελματική, οικονομική, κοινωνική και οικογενειακή εξέλιξη της εποχής μας, που αναγνωρίζεται μετά από πολλούς αγώνες από όλες τις αναπτυγμένες κοινωνίες.

 

Οι Γυναίκες καλούνται καθημερινά να διεκπεραιώσουν σε πολλούς τομείς τον πολύπλοκο και σύνθετο ρόλο τους αναλαμβάνοντας με απόλυτη επιτυχία κρίσιμες θέσεις ευθύνης ενώ συμβάλλουν καταλυτικά για την καλυτέρευση του μέλλον μας.

 

Η γυναίκα αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια και σεβασμό και ίσα δικαιώματα .

Αυτός ο αγώνας για καλύτερη ζωή συνεχίζεται και θα δικαιωθεί!