Πώς έγινε η έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε τράπεζες – «Μην αγγίζετε τίποτα» είπαν σε υπαλλήλους

 

Είπαν σε υπαλλήλους να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους και να μην αγγίζουν έγγραφα – Η έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού πραγματοποιήθηκε στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε γραφεία τραπεζών πραγματοποιεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Οι λόγοι της εφόδου για την οποία δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες καθώς είναι σε εξέλιξη εικάζεται ότι συνδέονται με την πολιτική επιβολής προμηθειών από τις τράπεζες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έφοδος συνδέεται με αυτεπάγγελτη δίωξη που είχε ασκηθεί το καλοκαιρι για ανάλογες πρακτικές. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως ακούει από την αγορά πως οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες έχουν συνεννοηθεί για την επιβολή προμηθειών.

Η στιγμή της εφόδου στα γραφεία των στελεχών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπήκαν στα γραφεία των τραπεζιτών, τους ζήτησαν να σηκωθούν από τις θέσεις τους και άρχισαν να ψάχνουν τα πάντα -ακόμα και τα τηλέφωνά τους. Ταυτόχρονα άρχισαν να ψάχνουν στα κομπιούτερ των γραμματέων τους, τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού θυμίζει, όπως λένε οι ίδιοι οι τραπεζίτες, αντίστοιχες πρακτικές των ελεγκτικών μηχανισμών άλλων χωρών που βλέπει κανείς σε ταινίες. Πράγματι, είναι η πρώτη φορά, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχο περιστατικό στο παρελθόν, που η Επιτροπή Ανταγωνισμού εισβάλλει με οργανωμένο και μαζικό τρόπο σε διοικήσεις των συστημικών τραπεζών, που έως τώρα έμοιαζαν με άβατο για το κράτος.

Πηγή : www.dikaiologitika.gr