Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Καλώ τους εργαζόμενους να λάβουν αποζημιώσεις και να αποχωρήσουν

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής να αποχωρήσουν, απευθύνει με σημερινή δήλωσή του ο μεγαλομέτοχος της Χαλυβουργικής κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, τονίζοντας ότι θα λάβουν όλες τις νόμιμες απαιτήσεις τους. Όπως αναφέρει ήδη έχουν αποχωρήσει 14, και σημειώνει ότι έχει ενημερωθεί από τον κ. Σκινδήλια, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, ότι και άλλοι εργαζόμενοι θέλουν να αποχωρήσουν με αυτούς τους όρους.

Στη δήλωσή του, ο κ. Αγγελόπουλος, σημειώνει επίσης ότι συμμετέχει με δικές του εισφορές στην αύξηση κεφαλαίου για την ικανοποίηση των οικονομικών τους απαιτήσεων.

Η εθελούσια δεν αποτελεί πια επιλογή

Ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα στις 24/12 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της εταιρείας που έχει θέμα την εθελουσία, και πολλοί εργαζόμενοι περιμένουν μήπως τελικά αποφασιστεί και έτσι έχουν να λαμβάνουν περισσότερα.

Για τον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, τονίζουν πηγές προσκείμενες, δεν υπάρχει πια θέμα εθελουσίας και δεν πρόκειται να την ψηφίσει και να την χρηματοδοτήσει, παρότι ο ίδιος την είχε προτείνει αρχικά. Κι αυτό γιατί στο μεταξύ μεσολάβησαν  μήνες, και ο μεγαλομέτοχος θεωρεί ότι τους παραπάνω μισθούς τους έχουν ήδη λάβει οι εργαζόμενοι τους μήνες που μεσολάβησαν.

«Όσοι λοιπόν, περιμένουν ενδεχόμενο εθελουσίας για να αποχωρήσουν με περισσότερα, θα χάσουν και τις νόμιμες αποζημιώσεις», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, καθώς δεν θα ισχύει το κάλεσμα για αποχωρήσεις με αποζημιώσεις από το 2020.

Κάλεσμα -τελεσίγραφο;

Σημειώνεται ότι το κάλεσμα προς αποχώρηση με αποζημιώσεις ξεκίνησε το Νοέμβριο, ωστόσο σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να γίνουν πάνω από 10 απολύσεις το μήνα. Για το λόγο αυτό, ο κ. Αγγελόπουλος καλεί τους εργαζόμενους που επιθυμούν να φύγουν με αποζημίωση άμεσα, να παραιτηθούν και εκείνος δεσμεύεται ότι θα καλύψει τις αποζημιώσεις τους, σαν να ήταν απόλυση ενώ καλύπτει και το σύνολο του ποσού που θα έπαιρναν από το ταμείο ανεργίας.

Πηγές προσκείμενες στο μέτοχο σημειώνουν ότι το κάλεσμα αυτό έχει ημερομηνία λήξης την 31/12/2019 και αποτελεί τελεσίγραφο καθώς με το νέο έτος, δεν πρόκειται να ακολουθηθεί η ίδια τακτική. «Από το νέο έτος, σημειώνουν, αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι τράπεζες και να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις, οπότε θα έχουμε ένα νέο σκηνικό και ο κ. Αγγελόπουλος δεν σκοπεύει να συνεχίσει να ασχολείται με τη Χαλυβουργική».

 

 

 

 

Δήλωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου προς τους εργαζομένους της ΧαλυβουργικήςΠηγή : www.mononews.gr