Απάτη με θύματα ανυποψίαστους δυνητικούς μετόχους της HELLENiQ Energy αποκάλυψε η Αστυνομία – Αναζητούνται οι δράστες

Μια απάτη με θύματα ενδιαφερόμενους δυνητικούς μετόχους της HELLENiQ Energy αποκάλυψαν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης, ερευνώντας σχετικές καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, απατεώνες που εμφανίζονταν ως σύμβουλοι εταιρειών επενδύσεων προσπαθούσαν, μέσω διαφημίσεων σε social media, να προσελκύσουν πιθανά θύματα και να τους υφαρπάξουν σημαντικά ποσά, υποσχόμενοι προσοδοφόρες επενδύσεις στη μετοχή της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα της Κρήτης, ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος σκεφτόταν από καιρό να επενδύσει τα χρήματα που είχε μαζέψει μία ζωή, είδε το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου είδε στο facebook μία διαφήμιση μίας εταιρίας που έκανε λόγο για επένδυση στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο ίδιος ενδιαφέρθηκε για τη διαφήμιση και μίλησε με κάποιους ανθρώπους. Εκείνοι του παρουσιάστηκαν ως σύμβουλοι εταιρίας επενδύσεων και τον έπεισαν να επενδύσει, μέσω αυτών, τα χρήματά του στην εταιρεία. Από τις 11 Ιανουαρίου και μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, το θύμα προχώρησε σε 11 συναλλαγές καταθέτοντας συνολικά 65.000 ευρώ. Όμως, θορυβήθηκε καθώς δεν είδε κάποιο αποτέλεσμα, συνειδητοποιώντας ότι έπεσε θύμα απάτης.

Εξ ου και προχώρησε σε σχετική καταγγελία στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, με τις αρχές να έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.