ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ Ε.Σ.Υ. – 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΠΟΕ ενώνει τη φωνή της με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους για τα δίκαια αιτήματά τους.
Σε μια περίοδο όπου σε ολόκληρο τον κόσμο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας δίνουν την μάχη για ολόκληρη την κοινωνία και τιμώντας τον όρκο τους αγωνίζονται να σώσουν ζωές με τεράστιες ελλείψεις ατομικών μέτρων προστασίας , έχει αναδειχθεί δυστυχώς, με τον πιο οδυνηρό τρόπο , με χιλιάδες νεκρούς εργαζόμενους στο Δημόσιο σύστημα υγείας, η αναντικατάστατη αξία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Στην Ελλάδα το Εθνικό σύστημα υγείας την τελευταία 10ετια αποδυναμώθηκε συστηματικά με στόχο την ολική του απαξίωση και την ενίσχυση των Ιδιωτικών Κλινικών.
Σήμερα όμως έχει γίνει ολοφάνερο σε όλους τους πολίτες της χώρας μας ότι ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ .

Στις δύσκολες καταστάσεις της υγείας μας εκεί προσφεύγει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Στην σημερινή δυσκολία εκεί έχουμε εναπόθεση τις ελπίδες μας για την υγεία των δικών μας ανθρώπων για την υγεία των συνανθρώπων μας.

Η ΠΟΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 7 Απρίλη στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, υιοθετώντας τα δίκαια αιτήματα τους για :

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, και υγειονομικών
– Δημόσιο Σύστημα υγείας ως παρακαταθήκη για το μέλλον
– Πλήρη επίταξη άνευ όρων ιδιωτικών κλινών για όσο διάστημα χρειαστεί και ένταξη τους

στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση την πανδημίας
– Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ