ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ. Εργασιακό Χάος στη Γενική Διεύθυνση Πελατών !!! – αντεργατικές συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Πελατών

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι η μοναδική παράταξη που αμερόληπτα και με συνέπεια στήριξε τον αγώνα για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον των εργαζομένων  στην ΕΥΔΑΠ όπως οι υδρονομείς, 8μηνοι, ενοικιαζόμενοι κτλ. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ συνέβαλε καθοριστικά στη βελτίωση ή αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης τους με την ΕΥΔΑΠ χωρίς να τους ζητά «πιστοποιητικά τιμιότητας» ΕΣΚ ή «πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων» ΑΚΕ και επιπλέον να τους θέτει «προαπαιτούμενα» στη συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση.

Είχαμε αναφερθεί στις αντεργατικές συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Πελατών.

Ας μπούμε λοιπόν σε λεπτομέρειες όπως :

  • ότι καλούνται να παραιτηθούν από τις αορίστου χρόνου συμβάσεις που είχαν  και να υπογράψουν 3μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου
  • ότι με τους καταχρηστικούς όρους των ανωτέρω νέων συμβάσεων αποποιούνται εκβιαστικά και με την απειλή της απόλυσης μια σειρά από εργασιακά δικαιώματα που είχαν θεμελιώσει όπως (κανονικές άδειες, αποζημιώσεις, αναλογίες δώρων κτλ. ).
  • ότι δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να μεταφέρει ανά πασά στιγμή τον εργαζόμενο για εργασία στην έδρα της επιχείρησης που είναι η Θεσσαλονίκη.
  • ότι καλούνται οι εργαζόμενοι με αυτές τις συμβάσεις να αποδεχθούν χαμηλότερες αποδοχές για το ίδιο αντικείμενο εργασίας από το ποσό που είχε αρχικά τεθεί ως πλαφόν αμοιβής τους.

Αυτές λοιπόν είναι οι συμβάσεις που αποδέχεται ΔΗΜΟΣΙΩΣ με ανακοίνωση της η φιλοεργοδοτική παράταξη της ΑΚΕ ! Για αυτές τις συμβάσεις καυχιέται ότι ψήφισε και ενέκρινε ο Εκπρόσωπος της ΑΚΕ στο ΔΣ κ. Αγγελάκης. Έφτασε η στιγμή που αποκαλύπτεται, για μια ακόμη φορά, απροκάλυπτα ο πραγματικός του ρόλος και τα συμφερόντα που προασπίζεται τα οποία σίγουρα δεν είναι των εργαζομένων!!

Εύγε !!!

Επικροτούμε και υποστηρίζουμε τον υγιή συνδικαλισμό και καταγγέλλουμε τις αντεργατικές πρακτικές όπου  και αν να τις συναντήσουμε ακόμα περισσότερο όταν αυτές υποστηρίζονται από συνδικαλιστικά στελέχη που υποκριτικά διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους προς όφελος υποτίθεται των εργαζόμενων αλλά στην πράξη των εργοδοτών.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Είναι περιττό επίσης να αναφέρουμε για μια ακόμη φορά ποιος, (–α) επιμελήθηκε, διαπραγματεύθηκε και τελικά υπέγραψε αυτές τις απαράδεκτες, αντεργατικές και επωφελείς όπως εξελίσσονται για τους εργολάβους συμβάσεις που ανοίγουν διάπλατα την πόρτα της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων στην ΕΥΔΑΠ.

Πως έγινε  η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση ;;;

Πως από τα  800 €  που είχε ζητηθεί αρχικά ως κατώτατη αμοιβή για τον εργαζόμενο, ο εργολάβος εξασφάλισε δυνατότητα με τη διακήρυξη που επιμελήθηκε η Γενική Διεύθυνση  να δώσει 585 € και μετά τις αντιδράσεις, ανακοινώσεις κτλ να κλείσει πάλι η αμοιβή τους  πολύ χαμηλότερα από το αρχικό τίμημα. Είναι αυτό επιτυχία ;

Ποιος, κοροϊδεύει ποιόν ;;;

Το μόνο ορατό και τελικό αποτέλεσμα της οποιαδήποτε διαπραγμάτευσης  είναι η διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους του εργολάβου εις βάρους του εργαζόμενου, καθώς σε κάθε περίπτωση η ΕΥΔΑΠ θα καταβάλει το ποσό που είχε αρχικά συμφωνηθεί στον εργολάβο. Σίγουρα η διαφορά δεν είναι σε όφελος ούτε της ΕΥΔΑΠ, ούτε του εργαζόμενου.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Καλούμε τη Διοίκηση να επανεξετάσει όλες τις συμβάσεις της συγκεκριμένης Γενικής Διευθύντριας καθώς ανακύπτουν επιπλοκές που δεν θα υπήρχαν αν ακολουθούσε τις οδηγίες και εντολές που ελάμβανε. Καλούμε τη Διοίκηση αναφορικά με τις νέες προσλήψεις να δημοσιοποιήσει τους επιτυχόντες και αποτυχόντες στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ (όπως γίνεται στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ)  καθώς και τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση και  για την  πρόσληψη τους.

Όπως έχουμε ήδη δηλώσει και σε προηγούμενη ανακοίνωση η ΣΥΜΜΑΧΙΑ επιφυλάσσεται και θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει  έλεγχο όλων των συμβάσεων που έχει υπογράψει η συγκεκριμένη Γενική Διευθύντρια από ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή.