Υποχωρεί κάτω από τα 38 δολάρια το βαρέλι το αργό στη Νέα Υόρκη

Νέα πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου, εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα οποία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν αναπάντεχη άνοδο.

Τα futures στη Νέα Υόρκη υποχωρούν 2,72% στα 37,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent υποχωρεί 2,19% στα 40,28 δολάρια το βαρέλι.

Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο αναμένεται να ανακοινώσει ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 8,42 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg που γνωρίζουν τα στοιχεία.

Εάν επιβεβαιωθούν από την επίσημη ανακοίνωση το μεσημέρι της Δευτέρας, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση από το τέλος Απριλίου.

Η ανάκαμψη του πετρελαίου από την συντριβή της ζήτησης από τον ιό και τα αυξημένα αποθέματα, παραμένει άνιση.

Η κατανάλωση εμφανίζει ενδείξεις ανάκαμψης στην Ινδία, όπου η Indian Oil Corp αυξάνει τις δραστηριότητες στα διυλιστήριά της αυτό τον μήνα.

Ωστόσο, ο ΟΟΣΑ προβλέπει κατακόρυφη συρρίκνωση της οικονομίας παγκοσμίως αυτό το έτος, η οποία μάλιστα μπορεί να επιδεινωθεί εάν υπάρχει δεύτερο κύμα διάδοσης του ιού.

“Οι προβλέψεις από το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο δείχνουν ότι τα αποθέματα έχουν αυξηθεί σημαντικά”, αναφέρει ο επικεφαλής της Bjornan Tonhaugen, Rystad Energy.

“Ενδεχομένη επιστροφή της διακοπής της παραγωγής και μια αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού, τρομάζουν τους traders και τις αγορές”, πρόσθεσε.

(capital.gr)