Υπεγράφησαν τέσσερις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας για 14.820 εργαζόμενους

Την απόφαση για την επέκταση τεσσάρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι οποίες καλύπτουν συνολικά 14.820 εργαζόμενους υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

 

Συγκεκριμένα, επεκτάθηκαν και καθίστανται γενικώς υποχρεωτικές οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις: α) για το υπαλληλικό προσωπικό των ναυτιλιακών πρακτορείων και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων όλης της χώρας, β) για τους εργαζόμενους στις καπνοβιομηχανίες όλης της χώρας, γ) για τους εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου, δ) για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων Κρήτης.

Μετά την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων τον Αύγουστο του 2018, το Υπουργείο Εργασίας έχει επεκτείνει συλλογικές συμβάσειςεργασίας σε 15 κλάδους της οικονομίας, οι οποίες καλύπτουν συνολικάπερισσότερους από 220.000 εργαζόμενους.

“Η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, μέσω της ευρείας κάλυψης της αγοράς εργασίας από συλλογικές συμβάσεις, αποτελεί κεντρική στόχευση του Υπουργείου Εργασίας. Γι’αυτό το σκοπό, θα συνεχίσει να εξετάζει όλες τις εν ισχύ συλλογικες συμβάσειςεργασίας και όσες υπογραφούν στο μέλλον, ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούνταιοι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους”, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.