Τρία θέματα στο τραπέζι πριν πέσουν υπογραφές Δημοσίου – Λάτση για το 51% των ΕΛΠΕ

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται, εκτός απροόπτου, να «πέσουν οι υπογραφές» με τις οποίες θα σφραγιστεί η συμφωνία μετόχων μεταξύ Λάτση και Δημοσίου για την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ συν το μάνατζμεντ.

Οι συναντήσεις ανάμεσα στα δύο μέρη είναι συνεχείς και το θέμα θεωρείται τελειωμένο. Παρόλα αυτά, στα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι στο παραπέντε της συμφωνίας περιλαμβάνονται τα εξής:

Ο τρόπος συμμετοχής των δύο πωλητών και αυριανών μετόχων μειοψηφίας (Ελληνικό Δημόσιο και Paneuropean του Ομίλου Λάτση) στο management της εταιρείας.
Πόσα από τα μέλη του νέου Δ.Σ. της υπό τον στρατηγικό επενδυτή εταιρείας θα διορίζονται από τους τωρινούς μετόχους.
Εάν θα υπάρχει και υπό ποιες προϋποθέσεις δικαίωμα αρνησικυρίας αποφάσεων του management από τους υφιστάμενους μετόχους.
Θυμίζουμε ότι οι δύο υφιστάμενοι βασικοί μέτοχοι, (Paneuropean και Δημόσιο), θα διατηρήσουν στα ΕΛΠΕ από ποσοστό 15% ο καθένας, πουλώντας η μεν πλευρά Λάτση περίπου το 30% (από 45,47% σήμερα), το δε Δημόσιο γύρω στο 20% (από 35,5% σήμερα).

Αφού υπογραφεί η συμφωνία, το ΤΑΙΠΕΔ είναι σε θέση να προκηρύξει άμεσα το διαγωνισμό, του οποίου οι όροι θα κρίνουν και το ποιοί πραγματικά ενδιαφέρονται.

πηγή:energypres