Το Μνημόσυνο των αδικοχαμένων συναδέλφων της ΠΕΤΡΟΛΑ!!!

Ήταν πρωινό της 1ης Σεπτεμβρίου 1992. Ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά δυστυχήματα στην Ελλάδα, αυτό της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 15 συναδέλφων µας και τον τραυματισμό άλλων 24, συμπληρώνει σήμερα 28 χρόνια. Η μέρα αυτή πρόσθεσε μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία των διυλιστηρίων της πατρίδας µας και αποτελεί μέρα Μνήμης και περισυλλογής για τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ.
Σήμερα το πρωί τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον COVID-19 τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι των ΒΕΕ τιμώντας την μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων µας.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων κ. Ιωάννης Παπαθανασίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθυντικά στελέχη των διυλιστηρίων, ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων συνάδελφος Παναγιώτης Οφθαλμίδης, ο Γενικός Γραμματέας συνάδελφος Κώστας Παπαγιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων σε εργολάβους συνάδελφος Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας συνάδελφος Νίκος Πελεφάντης και πολλοί συνάδελφοι από τα διυλιστήρια Ελευσίνας και Ασπροπύργου.

ΠΗΓΗ: beneas13.blogspot.com