Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την Αυστριακή κυβέρνηση για τον νόμο που ψήφισε και καταστρατηγεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και κοινωνικού κράτους.

Ευρώπη: Φρούριο και εργασιακό κολαστήριο
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την Αυστριακή κυβέρνηση για τον νόμο που ψήφισε και καταστρατηγεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και κοινωνικού κράτους. Γυρίζει την Ευρώπη αιώνες πίσω νομοθετώντας ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εργάζονται έως και δώδεκα ώρες την ημέρα ή έως και 60 ώρες την εβδομάδα. Στην Αυστρία έγινε κατανοητό ότι η υπόσχεση του Καγκελάριου Κούρτς για ευημερία των Αυστριακών αφορούσε απλά και μόνο τους εργοδότες και τις πολυεθνικές. Ο συγκεκριμένος πρωτοστατεί και στην μετατροπή της Ευρώπης σε φρούριο ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εναντιωθεί στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους καθώς και στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που απουσιάζει κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαίου, με στόχο την κερδοφορία του εθνικού και πολυεθνικού Κεφαλαίου.

Είναι επιτακτική ανάγκη, το συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης, να διαμορφώσει ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στις αντεργατικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε., που οδηγούν σε μια κοινωνία αποστεωμένη από κάθε κοινωνικό, εργασιακό και ανθρώπινο δικαίωμα, όπως αυτά κατακτήθηκαν κατά τους προηγούμενους αιώνες.

Ειδικότερα, υποχρέωση του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η επανακατάκτηση της αργίας της Κυριακής, των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, των υποχρεωτικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τέλος το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με ίσα δικαιώματα για όλους.

Στην ενότητα η δύναμη. Στα συνδικάτα η ελπίδα.