«Τέλος» ο εργολάβος καθαριότητας από το Νοσοκομείο Κιλκίς με την πρόσληψη 12 εργαζομένων

 

Δώδεκα προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν στον τομέα καθαριότητας του Νοσοκομείου Κιλκίς, μετά την παύση της συνεργασίας με τους εργολάβους, και μετά από δυόμιση χρόνια δικαστικών και υπηρεσιακών εμποδίων.

Όπως δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο μέχρι σήμερα διοικητής του Νοσοκομείου, Θεόδωρος Ρεβενάκης, η απόφαση αυτή εξασφαλίζει αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζόμενους, ενώ εξασφαλίζονται και χρήματα για το Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρεβενάκης, οι 12 εργαζόμενοι θα πληρώνονται αξιοπρεπώς, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Ωστόσο ανέφερε πως «το αρνητικό είναι ότι υπήρξε τροποποίηση του νόμου σε σχέση με τη διάρκεια της σύμβασης, και από τα δύο χρόνια κατέβηκε στον ένα χρόνο».

Τόνισε επίσης πως ήταν «προσωπική υπόσχεση να φύγουν οι εργολάβοι από τις υπηρεσίες καθαρισμού, φύλαξης και εστίασης».

Υπενθύμισε επίσης ότι η  αρχή   έγινε  τον  Φλεβάρη  του 2018  με την υπογραφή  έξι αντίστοιχων  συμβάσεων  στον τομέα   φύλαξης  του Νοσοκομείου.

Στα  μέσα Ιουλίου του 2019  διεκόπη  η συνεργασία   με την εταιρεία  που  «παρείχε»   προσωπικό για τις  ανάγκες  εστίασης  και ανέλαβε  ο  Κοι.Σ.Π.Ε  Δυτικού  Τομέα  Ψυχικής Υγείας    Ν. Θεσσαλονίκης, ενώ  το Νοσοκομείο βρίσκεται  στη φάση  αξιολόγησης   των φακέλων των  υποψηφίων   για την  προκήρυξη   δέκα θέσεων  εργασίας  για την κάλυψη  των αναγκών  εστίασης.

Πηγή : www.stokokkino.gr