ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ (ΣΕΕΕΦΠΧ): ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Συνάδελφοι-σες,

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι εργολαβική εταιρεία που συνεργάζεται με τα ΕΛΠΕ στις ΒΕΕ αρνήθηκε να πληρώσει τους συναδέλφους μας για τον μήνα Οκτώβριο 2020.

Επικοινωνήσαμε με την Διοίκηση της Εργολαβικής Εταιρείας και μετά από διάλογο συμφωνήσαμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν κανονικά οι μισθοί των συναδέλφων.

Ως ΔΣ ενημερώνουμε όλες τις εργολαβικές εταιρείες που συνεργάζονται με τα ΕΛΠΕ και έχουν εγγεγραμμένα μέλη μας, ότι δεν θα επιτρέψουμε εργασιακές αλλαγές χωρίς να ενημερώνεται το Σωματείο Εργολαβικών Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (Σ.Ε.Ε.Ε.Π.Φ.Χ).

Βρισκόμαστε σε περίοδο ολοκλήρωσης του General Shut Down στις ΒΕΑ και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας συνάδελφοι είναι η προσωπική σας ΑΣΦΑΛΕΙΑ αλλά και των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ μας.

Παρακαλείσθε να μην ξεκινάτε καµία εργασία αν δεν είστε σίγουροι για την ασφαλή ολοκλήρωση της. Ο χρόνος ολοκλήρωσης οποιασδήποτε εργασίας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται σε γρηγορότερο χρόνο από αυτόν που απαιτείται για την Ασφάλεια των Εργαζομένων και των Εγκαταστάσεων.

Ενημερωθήκαμε επίσης για την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στις ΒΕΘ λόγω της έξαρσης κρουσμάτων Covid-19 που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας έτσι όπως ορίζονται από τις διαδικασίες της Εταιρείας και τους αρμόδιους φορείς.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας θα υπάρχουν σε εγρήγορση σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την περαιτέρω επιδείνωση των επιδημιολογικών συνθηκών αλλά και οποιοδήποτε άλλο θέμα αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων.

Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει Σωματείο, στο οποίο όλοι μπορούν να απευθύνονται.

Έχει γίνει αντιληπτό από όλους ότι το κλίμα έχει αλλάξει προς το καλύτερο και το Σωματείο έχει γίνει ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ, ΙΣΧΥΡΟ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ.

ΜΗΝ  ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ