ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΙ «ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΔΕΔΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 22/11/2018 από 12:30 μ.μ.έως 16:00 μ.μ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΙ «ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΔΕΔΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 22/11/2018 από 12:30 μ.μ.έως 16:00 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ!

Η θέση του ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι γνωστή. Η «εργολαβοποίηση» έχει ξεπεράσει το 70% στη ΔΕΠΑ & ΔΕΔΑ. Η Κυβέρνηση εγκαινιάζει την τρίτη δεξαμενή του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα που πουλήθηκε! Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους Συναδέλφους μας στον ΔΕΣΦΑ.
Ζητάμε από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο και τις Διοικήσεις των Εταιρειών απευθείας εργασιακές σχέσεις με πλήρη και ισότιμα δικαιώματα και αναγνώριση της προϋπηρεσίας, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάει τα 20 έτη.
• Είναι γνωστό ότι θα εκδοθεί νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΠΑ Α.Ε. και έχει εξαγγελθεί πώληση του 50%+1 της «ΔΕΠΑ Εμπορίας» και ~15% της
«ΔΕΠΑ Υποδομών». Στο πλαίσιο αυτό το αίτημα για τις εργασιακές σχέσεις γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, ώστε να μην βρεθούμε οι εργαζόμενοι προ τετελεσμένων γεγονότων.

• Η συγχώνευση της ΔΕΔΑ με την ΕΔΑ Αττικής κ.λ.π. (εν γένει των υποδομών στη διανομή φυσικού αερίου) θα έχει σαν αποτέλεσμα την επέκταση της εργολαβοποίησης στη διανομή φυσικού αερίου λόγω της ΔΕΔΑ. Οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται να χρησιμοποιηθούν για την επέκταση αυτών των μορφών απασχόλησης εκεί όπου σήμερα δεν υπάρχουν (πρώην ΕΠΑ). Πρέπει λοιπόν το θέμα να ρυθμιστεί τώρα, χωρίς άλλη αναβολή.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!