Στόχος των ΕΛΠΕ η περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά της Κύπρου – Εξετάζονται επενδυτικές ευκαιρίες

Σε ουσιαστικές επενδύσεις προχώρησαν τα Ελληνικά Πετρέλαια στην Κύπρο το 2021, διασφαλίζοντας την ενεργειακή επάρκεια και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Έχοντας επενδύσει το τελευταίο διάστημα στην τοπική αγορά άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ, ο Όμιλος εγκαινίασε τις νέες υπερσύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις διακίνησης πετρελαιοειδών στην περιοχή Βασιλικού, σε εκσυγχρονισμό του δικτύου, αλλά και εξαγορές για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του σε βιομηχανικούς πελάτες. Επιπλέον, προχώρησε η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία VLPG Plant Ltd για τη διακίνηση προϊόντων υγραερίου LPG στην κυπριακή αγορά.

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης στο Βασιλικό, η εταιρεία ολοκληρώνει τις διαδικασίες απομάκρυνσης των δεξαμενών υγραερίου της από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

Καινοτομίες εν μέσω πανδημίας

Το δίκτυο πρατηρίων της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, με το σήμα ΕΚΟ προσάρμοσε τον τρόπο λειτουργίας του μέσα στην πανδημία, καταφέρνοντας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έφερε ο Covid-19. Με καινοτομίες που πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό και τους συνεργάτες του, ο Όμιλος παρείχε απρόσκοπτα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του στους πελάτες του σ’ ένα προστατευμένο περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία κατάφερε να ενσωματώσει καινοτόμες και ανέπαφες μεθόδους συναλλαγής, οι οποίες αγαπήθηκαν από το κοινό και βραβεύτηκαν.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς

Τα Ελληνικά Πετρέλαια, μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κοινωνικής προσφοράς, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τις αρμόδιες αρχές και τους πολίτες για την ταχύτερη υπέρβαση των συνεπειών της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Ενδεικτικά, συνεργάστηκε με τις κρατικές υπηρεσίες υγείας, Υπουργεία και τοπικές αρχές, ενισχύοντας το έργο τους. Η εταιρεία συνεχίζει την πολυεπίπεδη συνεισφορά της προς την κοινωνία, με δωρεές, χορηγίες και εισφορές σε κοινωφελή ιδρύματα και οργανωμένους συνδέσμους.

Σιάμισιης: «Ανταποκριθήκαμε με επιτυχία»

Αναφερόμενος στη δραστηριοποίηση του Ομίλου στην Κύπρο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια, Ανδρέας Σιάμισιης, σημείωσε: «Το 2021, τα ΕΛΠΕ ολοκλήρωσαν την εταιρική τους αναδιάρθρωση και εκσυγχρόνισαν το πλαίσιο διακυβέρνησης μέσω του προγράμματος Vision 2025. Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα έχει ως στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των εταιρειών μας, αλλά κυρίως, την αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης προς την πράσινη ενέργεια. Υλοποιώντας το πρόγραμμα, βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα κατά 50% μέχρι το 2030.

H αγορά της Κύπρου είναι μια δυναμική αγορά, όπου -πέρα από τη βελτίωση της παραδοσιακής μας δραστηριότητας- στοχεύουμε στην ανάπτυξη, εξετάζοντας ευκαιρίες σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας με πιο πράσινο αποτύπωμα και βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας της αγοράς. Η πανδημία και τα πρόσφατα γεωπολιτικά γεγονότα δημιουργούν επιπλέον προκλήσεις, αλλά με προσαρμοστικότητα, επιμονή και την εξαιρετική συνεισφορά απ’ όλους τους εργαζομένους στον Όμιλο, θα συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στην ενεργειακή αγορά της περιοχής μας».