Στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών του ΣΕΠΕ οι εργοδότες που θα προβούν σε απολύσεις τον Αύγουστο

Με «πυξίδα» τα στοιχεία του μηνός Αυγούστου που προκύπτουν από το Π.Σ. Εργάνη θα γίνουν οι σαρωτικοί έλεγχοι του υπ. Εργασίας για την αδήλωτη εργασία.

Βάσει αυτών των στοιχείων εντοπίζονται εύκολα οι εργοδότες εκείνοι που παρεκλίνουν από την οδό της νομιμότητας. Αυτοί οι εργοδότες είναι που θα ελεγχθούν άμεσα από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και φυσικά θα υποστούν τις συνέπειες της παραβατικής τους συμπεριφοράς.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι από το υπ. Εργασίας θα επικεντρωθούν σ ‘ αυτούς τους εργοδότες. Απολύσεις (εικονικές) μέσα στον Αύγουστο, υποδηλωμένη εργασία κ.λπ. αποτελούν μερικά  μόνο τερτίπια πολλών εργοδοτών προκειμένου να μην αποδίδονται οι ασφαλιστικές εισφορές. Όμως, όλες αυτές οι πρακτικές αφήνουν ίχνη στο Π.Σ. Εργάνη τα οποία είναι διαθέσιμα στα ελεγκτικά όργανα για στοχευμένους ελέγχους.

Ο υπ. Εργασίας κος Ι. Βρούτσης τόνισε για μία ακόμη φορά πως, “η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, η προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η αποτροπή καταχρηστικών συμπεριφορών εκ μέρους των εργοδοτών αποτελούν την κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου”. 

Στον αντίποδα, από τα παραπάνω στοιχεία του μηνός Αυγούστου θα προκύψουν και οι υποδειγματικοί εργοδότες, οι οποίοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Οι εργοδότες αυτοί εκτός από το ότι δεν θα ελεγχθούν, θα αποτελέσουν και τη «μαγιά» για τη συγκρότηση του Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων, προκειμένου να επιβραβευθεί η άσκηση μιας κοινωνικά υπεύθυνης και υγιούς επιχειρηματικότητας με επίκεντρο το σεβασμό στην ποιοτική και αξιοπρεπή εργασία, στον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του.

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/45503

Πηγή: Taxheaven