Στήριξη του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον «δίκαιο αγώνα των εργαζομένων σε εργολάβους στα ΕΛΠΕ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε εργολαβικές εταιρείες όπως αναδεικνύεται και από την απομάκρυνση των εργολαβικών εταιρειών από το μεγαλύτερο μέρος τους δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα» τονίζει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής

Στηρίζουμε «τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων σε εργολάβους στα ΕΛΠΕ, για μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρέπεια», σημειώνει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ..

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα και διεκδικούν μονιμοποιήσεις για όσους εργαζόμενους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρείας, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε εργολαβικές εταιρείες όπως αναδεικνύεται και από την απομάκρυνση των εργολαβικών εταιρειών από το μεγαλύτερο μέρος τους δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα» τονίζει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής.

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνετια ότι «στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους που δίνουν αγώνες απέναντι στην εκμετάλλευση και την εργασιακή ομηρία μέσω των εργολάβων, ένα φαινόμενο που καλλιεργήθηκε και γιγαντώθηκε από τις νεοφιλελεύθερες αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ -ΠΑΣΟΚ. Οι αγώνες των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ για να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια είναι δίκαιοι και θα νικήσουν».