Σε γενική στάση πληρωμών προχώρησε η ιδιοκτησία της Χαλυβουργικής

Σε στάση πληρωμών στη Χαλυβουργική έχει προχωρήσει η διοίκηση της εταιρείας, αρνούμενη να καταβάλει τους μισθούς του μηνός Μαίου στους 200 περίπου εργαζόμενους, και ενώ η βιομηχανία από τον Δεκέμβριο, οπότε και της έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ έχει πάψει στην ουσία να λειτουργεί.

Εδώ και μήνες, η Χαλυβουργική παραμένει στην ουσία κλειστή, χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για τα βασικά, η μεταφορά των εργαζομένων από και προς το εργοστάσιο, με μισθωμένα οχήματα, είναι θέμα ημερων να διακοπεί, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, ενώ από την περασμένη Παρασκευή, έπαψαν να προμηθεύονται και την φιάλη με το γάλα που έπαιρναν εδώ και πάνω από 38 χρόνια. Αιτία, οι οφειλές της Χαλυβουργικής προς την εταιρεία γάλακτος, η οποία τους προμήθευε.

Τα παραπάνω εντάσσονται στην ενδοοικογενειακή δικαστική διαμάχη γύρω από την Χαλυβουργική, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού με την πρωτόδικη απόφαση υπέρ του Κωσταντίνου Αγγελόπουλου, τα παιδιά του άσκησαν έφεση, που εκδικάστηκε στις 5 Απριλίου, δίχως ωστόσο ακόμη να έχει εκδοθεί η οριστική απόφαση.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής προχώρησαν σήμερα σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της πύλης της Χαλυβουργικής, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την ιδιοκτησία Αγγελόπουλου, και κατηγορώντας την ότι τους χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα στη διαμάχη με τα παιδιά του.

Σημειωτέον ότι ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, έχουν ξεκινήσει οι κατασχέσεις από τη ΔΕΗ εναντίον της Χαλυβουργικής λόγω χρεών προς αυτήν, ύψους 30,4 εκατ. ευρώ, ενώ το ρεύμα έχει διακοπεί ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Των κατασχέσεων είχε προηγηθεί απόρριψη της αίτησης της Χαλυβουργικής, η οποία ζητούσε να μπει φρένο στη λήψη μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης εις χείρας των τραπεζών, διαδικασία την οποία είχε κινήσει η ΔΕΗ, μετά την αδυναμία της βιομηχανίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε απορρίψει την αίτηση των αδελφών Αγγελόπουλων για έκδοση προσωρινής διαταγής που να απαγορεύει κάθε πράξη εκτέλεσης της ΔΕΗ, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τη συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών, δυνάμει της διαταγής πληρωμής, η οποία είχε εκδοθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ωστόσο η Χαλυβουργική δεν προχώρησε στην εξόφληση της οφειλής.

https://energypress.gr