Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τρίτη

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και Ηλεκτρικό στην αυριανή κινητοποίηση κατά του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου. Στο μετρό και το τραμ θα γίνουν στάσεις εργασίας, αλλά οι συρμοί θα αρχίσουν να αποσύρονται νωρίτερα και θα επανέλθουν σταδιακά.

Κανονικά θα γίνουν αύριο όλα τα δρομολόγια στο δίκτυο του Προαστιακού, καθώς οι σιδηροδρομικοί έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 26/9, οπότε θα ακινητοποιηθούν όλα τα τρένα.

Με βάση τις ανακοινώσεις των σωματείων των εργαζομένων που είχαν εκδοθεί έως χθες, αύριο:

■ Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων, των τρόλεϊ και του Ηλεκτρικού.

■ Το δίκτυο του μετρό θα λειτουργεί από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., καθώς οι στάσεις των εργαζομένων θα γίνουν από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. ώς τη λήξη της βάρδιας.

■ Τα δρομολόγια του τραμ θα γίνονται από τις 7 π.μ. ώς τις 11 μ.μ., καθώς οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 7 π.μ. και από τις 11 μ.μ. ώς τη λήξη της βάρδιας.

■ Θα γίνουν κανονικά όλα τα δρομολόγια του Προαστιακού, ακόμη και αυτά που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

■ Στην κινητοποίηση δεν μετέχουν τα υπεραστικά ΚΤΕΛ Αττικής και τα ταξί.

■ Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΣΥΠΑ, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην πολιτική αεροπορία, με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 15.30. Η στάση εργασίας δεν επηρεάζει τις πτήσεις ή τη λειτουργία των αεροδρομίων.

Την Πέμπτη έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), λόγω της οποίας οι συρμοί του μετρό που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο θα τερματίζουν στον σταθμό Δ. Πλακεντίας. Η κινητοποίηση ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλά οι ακυρώσεις δρομολογίων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο θα αρχίσουν νωρίτερα.

πηγή : www.efsyn.gr