Πρόγραμμα μετατροπής της μερικής απασχόλησης σε πλήρη

Με στόχο την ανάσχεση της απόλυτης κυριαρχίας της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας στις νέες θέσεις που δημιουργούνται, το υπουργείο Εργασίας προωθεί νέο πρόγραμμα που θα επιδοτεί την μετατροπή των «part time» εργαζομένων σε πλήρους απασχόλησης

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εντάσσεται σε μια σειρά συγκεκριμένων δράσεων για τη μείωση των ευέλικτων μορφών εργασίας. Το πρόγραμμα θα επιδοτεί επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζομένους με μερική απασχόληση, ώστε να μετατρέψουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, σε πλήρους ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr δεν θα αργήσει να το θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Εργασίας.

Στόχος του υπουργείου με το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι να φρενάρει την αύξηση των προσλήψεων μερικής απασχόλησης που σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, εξελίσσονται στην κυρίαρχη επιλογή των εργοδοτών λόγω τω μειωμένων εισφορών.

Ειδικότερα από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ μηνός Νοεμβρίου διαπιστώνεται ότι οι ευέλικτες μορφές εργασίας, έχουν ξανά την πρωτοπορία. Σε επίπεδο νέων προσλήψεων το 43,51% ή 73.897 προσλήψεις είναι μερικής απασχόλησης και το 14,53% ή 24.667 είναι εκ περιτροπής εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι το 41,96% ή 71.255 θέσεις είναι πλήρους απασχόλησης, έναντι 58,04% που είναι ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Το πρόγραμμα αναμένεται να λειτουργήσει στα πρότυπα της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών που δίνει το ειδικό πρόγραμμα μετατροπής των απασχολούμενων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, το λεγόμενο και «μπλοκάκι», σε κανονική μισθωτή εργασίας