Με την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία το 2020 απευθύνουμε έκκληση για την αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19

«Σταματήστε την πανδημία: η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία μπορούν να σώσουν ζωές». Αυτό είναι το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας ΕΑΥ για το 2020. Υπεύθυνη για τον συντονισμό της εκδήλωσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 28 Απριλίου είναι η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ).

Περισσότερο από ποτέ, η φετινή διεθνής ημέρα πρέπει να προβάλει εντονότερα τη σημασία της καθιέρωσης ασφαλών πρακτικών στους χώρους εργασίας και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι υπηρεσίες επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ).

Η τριμερής συμμετοχή, ο ακρογωνιαίος λίθος του έργου του EU-OSHA και το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο αποτελούν το κλειδί για την αποτελεσματική διαχείριση της ΕΑΥ, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της κρίσης που διανύουμε σήμερα αλλά και μακροπρόθεσμα, και για να είμαστε προετοιμασμένοι για την ανάκαμψη στο μέλλον.

Όλοι πλήττονται από την παγκόσμια πανδημία COVID 19 και από την κρίση που έχει προκληθεί, ωστόσο οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε το σύνθημα «Σταματήστε την πανδημία στην εργασία» για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Εργαζομένων  για το 2020, που εορτάζεται επίσης στις 28 Απριλίου, με σκοπό τη στήριξη όλων των εργαζομένων αλλά και στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι, τραυματίστηκαν ή επλήγησαν με άλλο τρόπο από την εργασία τους.

Από την αρχή της πανδημίας, ο EU-OSHA συλλέγει και παράγει σχετικές πληροφορίες για τους χώρους εργασίας.

Διαβάστε και διαδώστε τα άρθρα μας στο OSHwiki COVIVID-19: Οδηγίες για τον χώρο εργασίας  και Πρακτικές συμβουλές για την τηλεργασία κατ’ οίκον 

Παρακολουθήστε και μοιραστείτε τα βιντεοκλίπ με τον Napo με τίτλο «Σταματήστε την πανδημία»

Δείτε την ειδική σελίδα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2020

(osha.europa.eu)