Μετά την Πειραιώς και τα ΕΛΠΕ απαγορεύουν τον Συνδικαλισμό

Η προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε όλους τους χώρους εργασίας, παραβιάζει κατάφορα τις αρχές της δημοκρατίας, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και τη θεσμοθετημένη από το Σύνταγμα συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Η αρχή έγινε στην Τράπεζα Πειραιώς και δεν άργησε καθόλου να φτάσει και στο δικό μας σπίτι, στα ΕΛΠΕ. Κατόπιν γραπτής επιστολής μας στη διοίκηση των ΕΛΠΕ για παραχώρηση εισόδου σε επιτροπή του Σωματείου μας, μας γνωστοποιήθηκε ΔΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ότι η διοίκηση μας απαγορεύει την είσοδο του Σωματείου στους χώρους δουλειάς.

Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική, νεοφιλελεύθερη στάση της νέας διοίκησης που με το «καλημέρα», «σπάει» την εργολαβία, βάζοντας περισσότερους εργολάβους και διώχνοντας εργολαβικό προσωπικό.  Παλιά τους τέχνη κόσκινο το «διαίρει και βασίλευε». Ήταν θέμα χρόνου η εφαρμογή του στα ΕΛΠΕ.

Άραγε πώς αντιλαμβάνεται η νέα διοίκηση και κατ΄ επέκταση η κυβέρνηση, την ελευθερία και τη δημοκρατία; Οι παρεμβάσεις των αστυνομικών σε κινηματογράφους, τα ματ στα πανεπιστήμια και σε χώρους ψυχαγωγίας των νέων είναι η νέα μορφή του επιτελικού κράτους που θέλουν να επιβάλλουν; Μήπως επόμενος σταθμών για τις διμοιρίες θα είναι τα ΕΛΠΕ;

Διαμηνύουμε τόσο στη Διοίκηση όσο και στην Κυβέρνηση, πως ο συνδικαλισμός είναι ένα εκ των βάθρων της δημοκρατίας, που δεν θα τον παραδώσουμε αμαχητί σε καμία αντιδημοκρατική διοίκηση και κυβέρνηση.