«Κλειδώνει» ο αυξημένος κατώτατος μισθός

Από την 1η Φεβρουαρίου 2019, θα ισχύσει ο αυξημένος κατώτατος μισθός, με τα σχετικά πορίσματα των αρμόδιων φορέων και των κοινωνικών εταίρων να ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» είπε πως το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, θα γίνει όλη η πολιτική διεργασία που πρέπει, «για να καταλήξουμε οριστικά».

Ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε παράλληλα ότι καταργείται ο υποκατώτατος για νέους κάτω των 25, «δημιουργώντας προϋποθέσεις περαιτέρω αυξήσεων».

Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η υπουργός Εργασίας μιλώντας για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τόνισε πως«θα συνοδευτεί με ταυτόχρονη κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών» με αποτέλεσμα ο νέος κατώτατος να ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις.

Όσον αφορά το ποσό του κατώτατου μισθού, ο κ. Νεφελούδης τόνισε πως «ό,τι λέγεται σήμερα δεν είναι έγκυρο, δεν είναι ακριβές…» αναφερόμενος σε σωρεία επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων που είναι πολύ πάνω από τα μέχρι σήμερα θεσμοθετημένα… «Τα 586 ευρώ είναι ένα ευτυχώς μακρινό παρελθόν» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας.

Πηγή : http://www.efsyn.gr