Η Energinet ανέθεσε τον υποθαλάσσιο αγωγό Baltic Pipe στη Σωληνουργεία Κορίνθου

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της, Σωληνουργεία Κορίνθου, ανέλαβε τη σύμβαση προμήθειας για έργο υποθαλάσσιου αγωγού από την Energinet, που περιλαμβάνει 114 χλμ. σωλήνων χάλυβα (SAWL) διαμέτρων 32 και 36 ιντσών με εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση πολυαιθυλενίου, εσωτερική εποξειδική επένδυση, καθώς επίσης και εξωτερική επένδυση τσιμέντου με ανόδια και καμπύλες.

 Η σύμβαση προμήθειας που ανατέθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου αφορά στο υποθαλάσσιο τμήμα (Energinet LOT1) του αγωγού Baltic Pipe και περιλαμβάνει 43.000 τόνους σωλήνων χάλυβα. Η υποβληθείσα από τη Σωληνουργεία Κορίνθου προσφορά αξιολογήθηκε και κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ άλλων διεθνών κατασκευαστών σωλήνων, ως η πλέον συμφέρουσα από πλευράς  τιμής, ποιοτικών χαρακτηριστικών, χρονοδιαγράμματος παραδόσεων και συμβατικών όρων.

Η κατασκευή και επένδυση των σωλήνων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στην Ελλάδα. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2019 και να ολοκληρωθούν έως το 2021, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η φάση της εγκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού.

Ο αγωγός Baltic Pipe είναι ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό έργο υποδομής που στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου. Ο νέος αγωγός θα συνδέσει το υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου της Νορβηγίας στη Βόρεια Θάλασσα με αυτά της Δανίας και της Πολωνίας.

Η Energinet είναι ο διαχειριστής συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της Δανίας. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη δημόσια επιχείρηση που υπάγεται στο Υπουργείο  Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας της Δανίας.