Η Ρωσία γύρισε στην τρόικα των κύριων εξαγωγέων πετρελαίου και πετρελαιοειδών στις ΗΠΑ

Η Ρωσία μετά από τέσσερα χρόνια, πέρασε και πάλι στην τρίτη θέση ως προς τον όγκο των εξαγωγών πετρελαίου και πετρελαιοειδών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο του 2020, εξάγοντας 17,1 εκατομμύρια βαρέλια καυσίμων, όπως συνάγεται από τα έγγραφα της Διεύθυνσης ενεργειακής πληροφόρησης (ΕΙΑ) του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βασικό ποσοστό στις εξαγωγές από την Ρωσία προς τις ΗΠΑ το καταλαμβάνουν τα πετρελαιοειδή, ενώ οι εξαγωγές πετρελαίου ανήλθαν στα 1,46 εκατομμύρια βαρέλια.

Συνολικά από τις αρχές του έτους η Ρωσία εξήγαγε στις ΗΠΑ περισσότερα από 130 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και πετρελαιοειδών, εκ των οποίων τα 17,5 εκατομμύρια βαρέλια ήταν πετρέλαιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας. Ως προς τον γενικό δείκτη εξαγωγών καυσίμων το 2020 η Ρωσία εξακολουθεί να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, και να μην είναι στην ηγετική τρόικα.

Η Ρωσία εκτόπισε από την τρίτη θέση την Σαουδική Αραβία, η οποία εξήγαγε στις ΗΠΑ 273 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου και πετρελαιοειδών ημερησίως ή συνολικά 8,47 εκατομμύρια βαρέλια τον Αύγουστο.

Κύριος εξαγωγέας πετρελαίου έγινε ο Καναδάς (3,88 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως) με το Μεξικό να βρίσκεται στην δεύτερη θέση (769.000 βαρέλια ημερησίως).

Οι ΗΠΑ εισήγαγαν τον Αύγουστο 168,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, ποσότητα κατά 46, 87 εκατομμύρια βαρέλια μικρότερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Από το sofokleousin.gr