Η ανακοίνωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη για Εργολαβικούς ΕΛΠΕ – Λιπάσματα Καβάλας -ΟΤΕ

«Η «κανονικότητα» που τελικά έφερε η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας σημαίνει ανάκληση των αυξήσεων στους μισθούς, αύξηση της ανεργίας , αφού πλέον οι άνεργοι ξεπέρασαν το εκατομμύριο, απολύσεις εργαζομένων», τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη.

Η ίδια επισημαίνει «Αυτό είναι το νεοφιλελεύθερο μοντέλο Ανάπτυξης, που πιστά ακολουθεί η Ν.Δ. Ανάπτυξη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ΣΣΕ, υποαμοιβόμενοι, εφαρμογή των αναιτιολόγητων απολύσεων, όπως εισήγαγε η τροπολογία του υπουργού κ. Βρούτση τον Αύγουστο λίγο πριν κλείσει η Βουλή.»

Η ανακοίνωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη

Με την αυγή του νέου χρόνου αποκαλύπτεται το αντιλαϊκό αντικοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ, σταθερές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης .

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, ενοικιαζόμενων εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, απολύσεις στον ΟΤΕ ( η απεργία των εργαζομένων του πέρασε στα «ψιλά» των κυρίαρχων ΜΜΕ), και στη Χαλυβουργική, έχουμε πρόσφατα, με την αυγή του νέου χρόνου, τις απολύσεις εργαζομένων στα Λιπάσματα της Καβάλας και εργολαβικών εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ.

Η «κανονικότητα» που τελικά έφερε η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας σημαίνει ανάκληση των αυξήσεων στους μισθούς, αύξηση της ανεργίας , αφού πλέον οι άνεργοι ξεπέρασαν το εκατομμύριο, απολύσεις εργαζομένων … Η Ανάπτυξη όμως δεν είναι μόνο οι αριθμοί, είναι και οι εργαζόμενοι.

Αυτό είναι το νεοφιλελευθερο μοντέλο Ανάπτυξης, που πιστά ακολουθεί η Ν.Δ. Ανάπτυξη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ΣΣΕ, υποαμοιβόμενοι, εφαρμογή των αναιτιολόγητων απολύσεων, όπως εισήγαγε η τροπολογία του υπουργού κ. Βρούτση τον Αύγουστο λίγο πριν κλείσει η Βουλή.

Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης έδειξε με τη θητεία του ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην Κυβέρνηση Σαμαρά το πραγματικό του πρόσωπο, με τις απολύσεις σχολικών φυλάκων, καθαριστριών, δημοτικών αστυνομικών, καθηγητών των ΕΠΑΛ.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν είναι «αναλώσιμοι» και η Ανάπτυξη δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Οι εργαζόμενοι. είναι Άνθρωποι με οικογένειες και ανάγκες, που συμβάλλουν καθοριστικά στην κερδοφορία των επιχειρήσεων με το μόχθο τους και την καθημερινή εργασία τους.

Η σύγκριση της σημερινής κατάστασης με την κατάσταση την εποχή της Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επανέφερε τις ΣΣΕ, αύξησε τον κατώτερο μισθό, κατήργησε τον υποκατώτατο, μείωσε την Ανεργία κατά 9 περίπου μονάδες είναι αρκετή για να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Μόνη απάντηση στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα είναι η «Ενότητα και Αγώνας» των εργαζομένων.

Αγώνας για μια Δίκαιη Ανάπτυξη, που στο επίκεντρό της έχει τον Άνθρωπο, την αξιοπρέπεια κάθε εργαζόμενου και βέβαια Ανάπτυξη με σεβασμό στο Περιβάλλον. Ανάπτυξη που μόνο μια δημοκρατική –προοδευτική Κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει.

Πηγή : http://www.avgi.gr/