Εφαρμογή για επίδομα βενζίνης: Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα Fuel Pass

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα Fuel Pass, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες υποβάλλουν αιτήσεις για την επιδότηση καυσίμων. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήδη από την Παρασκευή το πρωί μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν γίνει οι πρώτες 5.612 επιτυχημένες πληρωμές, ενώ από την Πέμπτη είχαν πιστωθεί επτά εκατομμύρια ευρώ σε πολίτες που είχαν ζητήσει την καταβολή του ποσού σε τραπεζικούς λογαριασμούς και όχι ψηφιακή κάρτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκαν περιπτώσεις κατά τις οποίες δικαιούχοι του Fuel Pass επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλες αγορές -δηλαδή όχι σε πρατήρια καυσίμων. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το μεσημέρι του Σάββατου υπήρχαν 73 αποτυχημένες προσπάθειες πληρωμής υπηρεσιών στοιχημάτων (online) και 70 επίσης αποτυχημένες προσπάθειες αγοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο η πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων δέχεται αιτήσεις από όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τον λήγοντα αριθμό του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου.

Οι δικαιούχοι του Fuel Pass έχουν δύο δυνατότητες.

• Την έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank), που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone. Με αυτή την επιλογή ο κάτοχος του οχήματος λαμβάνει ένα «μπόνους» 5 ευρώ (επιπλέον του ποσού της επιδότησης, δηλαδή).

• Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

◦ Alpha Bank

◦ Τράπεζα Πειραιώς

◦ Εθνική Τράπεζα

◦ Eurobank

◦ Viva

◦ Παγκρήτια Τράπεζα

Για την πρώτη επιλογή, της άυλης ψηφιακής κάρτας, προϋπόθεση είναι η χρήση έξυπνου κινητού που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, όπως ακριβώς έγινε και στην πρωτοβουλία freedompass το καλοκαίρι του 2021.