Εργολαβικοί των ΕΛΠΕ: Νέα απεργία ενάντια στις απειλές για απολύσεις (φωτογραφίες)

Το σωματείο των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ ζητεί από τη διοίκηση επίσημη έγγραφη ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι με τους εργολαβικούς εργαζόμενους, και δέσμευση ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί

 

(φωτογραφίες από τις απεργιακές συγκεντρώσεις της 17ης Δεκεμβρίου)

Σε εξέλιξη είναι η νέα, 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ) για σήμερα, Τρίτη 17/12, με επίκεντρο τα δικαιώματα των εργολαβικών εργαζομένων των ΕΛΠΕ, μετά την απόφαση της διοίκησης του ομίλου να προχωρήσει από 1/1/2020 στη μείωση κατά 50% του προϋπολογισμού στις εργολαβίες που απασχολεί.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργιακές συγκεντρώσεις από νωρίς το πρωί στις κεντρικές πύλες των εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και Θεσσαλονίκης.

Η ΠΟΕ ζητά την προάσπιση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο και των θέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται είτε μέσω εταιρειών εργολάβων είτε με δελτία παροχής υπηρεσιών.

Eίχε προηγηθεί μία 24ωρη την περασμένη Πέμπτη 12/12, με συμμετοχή που ξεπέρασε το 95%, στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο. Το Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών, Φυσικού Αερίου και Χημικής Βιομηχανίας (ΣΕΕΕΠΦΧ) έχει προαναγγέλλει δυναμική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πηγή : https://left.gr/