Εργαζόμενοι Wind: Νέα απεργία – Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις στην εταιρεία

Σε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων «Wind», συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες του ενάντια στην καταχρηστική απόλυση εργαζόμενου.

Η απεργία αποφασίστηκε σε Γενική Συνέλευση που έκανε την Πέμπτη το επιχειρησιακό σωματείο.

Στο πλαίσιό της θα γίνει στις 11.30 π.μ. συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην οδό Αγησιλάου, όπου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση.

Ενάντια στην απόλυση του εργαζόμενου, που έγινε μετά τη συμμετοχή του στις πρόσφατες 24ωρες απεργίες, έχουν ήδη γίνει δύο 24ωρες απεργίες και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εγκαταστάσεις και καταστήματα της εταιρείας. Στο πλευρό των εργαζομένων έχουν βρεθεί το ΣΕΤΗΠ και μια σειρά από επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, καθώς και το ΠΑΜΕ.

«Όλοι στην απεργία» τονίζει το ΣΕΤΗΠ προσθέτοντας «με ενότητα και αγώνα απαντάμε στην τρομοκρατία των μεγάλων ομίλων».

Τα αιτήματα των εργαζομένων, όπως αποφασίστηκαν στη Γενική τους Συνέλευση, είναι τα εξής: Να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου τους. Να μη γίνουν άλλες απολύσεις. Να σταματήσει η πρακτική της εργολαβικής εργασίας. Να υπογραφεί επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση.

Ανακοίνωση του Σωματείου

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Μ.Μ. δε σταματά. Συνεχίζεται και κλιμακώνεται με νέα 24ωρη απεργία στην «Wind» την Δευτέρα 18 Νοέμβρη και παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το κτίριο της επιθεώρησης εργασίας, Αγησιλάου 10, όπου έχει οριστεί η συζήτηση της εργατικής διαφοράς για παράνομη και εκδικητική απόλυση που έχει ζητήσει ο συνάδελφος και το σωματείο μας.

Η νέα απεργιακή κινητοποίηση που αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση του σωματείου τη Πέμπτη 14/11 είναι συνέχεια των δύο 24ωρων απεργιών και μιας στάσης εργασίας καθώς και μια σειράς παραστάσεων διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της «Wind» αλλά και σε καταστήματα της εταιρείας στην Αττική.

Δε σταματάμε τον αγώνα μας κόντρα στην τρομοκρατική απόλυση του συναδέλφου Μ.Μ. λόγω της συμμετοχής του στις δύο προκηρυγμένες 24ωρες πανεργατικές απεργίες κόντρα στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη 2019. Η εργοδοσία της «Wind» πάντα πρωτοπόρα στην υλοποίηση των αντεργατικών νόμων έσπευσε να εγκαλέσει με εξώδικο το σωματείο μας για «δήθεν αλληλεγγύη» προς τον απολυμένο και για μη τήρηση του απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Τους απαντάμε πως οι εργαζόμενοι στη «Wind» και το σωματείο τους θα είναι πάντα δίπλα σε κάθε συνάδελφο που τους χρειάζεται και επαναλαμβάνουμε πως δε πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη να γίνουμε το σωματείο-τσιράκι που ονειρεύονται!

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και μη, όλους τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς να δείξουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους με ψηφίσματα διαμαρτυρίας και την παρουσία τους στις κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση ανάκληση των απόλυσης και την επιστροφή του συναδέλφου στην εργασίας του.
  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις στην εταιρεία.
  • Να σταματήσει τώρα η εργολαβοποίηση και η μεταφορά έργου εκτός εταιρείας.
  • Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) με βάση τις ανάγκες μας.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr