Επιμένει στην εκδικητική απόλυση

Ο διοικητής του «Αγίου Σάββα» Γιώργος Δενδραμής εμμένει στην εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας, Κώστα Καταραχιά. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Με νωπή ακόμα τη μαζική διαμαρτυρία των εργαζομένων στον «Αγιο Σάββα» αλλά και συναδέλφων τους από άλλα νοσοκομεία της Αττικής πριν από μία εβδομάδα, που απαίτησαν να διατηρηθούν/προκηρυχθούν οι ίδιες θέσεις (5) επικουρικών γιατρών που ήταν υπό απόλυση, ο διοικητής προχθές επανήλθε.

Αγνοώντας και την παρέμβαση του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος λόγω της έκτασης που είχε λάβει το θέμα είχε καλέσει επιτόπου τον διοικητή του «Αγίου Σάββα» στο γραφείο του διατάσσοντάς τον να στείλει αίτημα για το σύνολο των γιατρών, ο κ. Δενδραμής αποφάσισε να διατηρήσει μεν τον αριθμό των θέσεων, αλλά να αλλάξει ειδικότητα στις δύο από τις πέντε. Συγκεκριμένα τις θέσεις ακτινολόγου και μικροβιολόγου τις μετατρέπει σε χειρουργού και παθολογοανατόμου.

Στις θέσεις που αλλάζουν, διόλου τυχαία, βρίσκεται ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου! Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν άμεσα με νέα κινητοποίηση χθες στις 11 το πρωί στον αύλειο χώρο του «Αγ. Σάββα» όπου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε νέα διαμαρτυρία στην Υγειονομική Περιφέρεια.

Το μικροβιολογικό εργαστήριο και το ακτινολογικό ετοιμάζονταν να κλείσουν με κινητοποίηση, στην οποία θα έβρισκαν συμπαράσταση από όλο το νοσοκομείο που διεκδικεί τις υπάρχουσες θέσεις και επιπλέον όσους ακόμα λείπουν.

«Οι μεθοδεύσεις και οι εκδικητικές απολύσεις ενάντια στον συνδικαλισμό δεν θα περάσουν» φώναζαν οι εργαζόμενοι. «Με τις κινητοποιήσεις μας κερδίσαμε πίσω τις πέντε θέσεις που θα έκλεινε η διοίκηση και τώρα ξαφνικά μετατρέπουν τις δύο από αυτές σε θέσεις άλλων ειδικοτήτων. Πρόκειται για μεθόδευση» εξήγησε στην «Εφ.Συν.» ο Κώστας Καταραχιάς.

Με τις λευκές μπλούζες διευθυντές ιατρικών τμημάτων, γιατροί αλλά και εργαζόμενοι του νοσοκομείου μετέβησαν στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και ζήτησαν συνάντηση με τον διοικητή. «Είναι ζήτημα ασφάλειας για τον ασθενή, για τα τμήματα, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς τους επικουρικούς γιατρούς» εξήγησαν στον διοικητή της ΥΠΕ οι διευθυντές των τμημάτων που με τις αποφάσεις Δενδραμή θα έχαναν τους επικουρικούς γιατρούς τους.

Ο -και αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ.- διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε τότε να μεταβούν άμεσα στο γραφείο του ο διοικητής και η υποδιοικήτρια του «Αγιου Σάββα» στους οποίους διεμήνυσε για ακόμα μία φορά να επιστρέψουν στο νοσοκομείο και να αιτηθούν για το σύνολο των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών, διαβεβαιώνοντας στη συνέχεια τους τμηματάρχες και το Σωματείο Εργαζομένων ότι οι δύο θέσεις θα παραμείνουν.

Πηγή : www.efsyn.gr