Επεισόδια και καταγγελίες για «μπράβους με όπλα» σε συνέδριο συνδικαλιστών

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφηκαν το πρωί του Σαββάτου εντός και εκτός του ξενοδοχείου Novotel, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη η μέρα των εργασιών του 38ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Επεισόδια και καταγγελίες για «μπράβους με όπλα».

Από νωρίς το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ και Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο με κεντρικό σύνθημα «έξω η εργοδοσία από τα συνδικάτα». Οι συνδικαλιστές διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου και κατήγγειλαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας για να μπουν εκπρόσωποι των εργοδοτών μέσα στα συνδικάτα.

Εντός του ξενοδοχείου όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο, παρουσία 600 συνέδρων (σ.σ. οι διεργασίες τελικά διεκόπησαν) αντιπρόσωποι της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, φορώντας μάσκες μαϊμούδων, και κρατώντας ταμπέλες που έγραφαν «διευθυντής σούπερ μάρκετ» και «διευθύνων σύμβουλος ΑΕ» επιχείρησαν να σατιρίσουν τις διαδικασίες που θα πραγματοποιούνταν.

Ζήτησαν, μάλιστα, να απομακρυνθούν τα άτομα που, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν, βρίσκονταν στον χώρο ως προσωπικό ασφαλείας. Στο σημείο επικράτησε ένταση για αρκετή ώρα, ενώ υπήρξαν και αναφορές για μικροτραυματισμούς.

Λίγη ώρα αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΔΑΣ που έκανε λόγο για παρουσία ένοπλων μπράβων εντός του ξενοδοχείου, ενώ ένας συνδικαλιστής, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ κατήγγειλε πως ένας από τους «μπράβους» φορούσε αρβύλες και μαύρα ρούχα και, όταν κάποια στιγμή βγήκε εκτός του χώρου και έπεσε κάτω, φάνηκε να έχει όπλο στο πόδι του, αλλά και γκλομπ μέσα στο μπουφάν του.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ για το συνέδριο:

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων παρά την προσπάθεια της να γίνει συνέδριο συνέβησαν τα εξής : 

  1. Το Ξενοδοχείο Novotel έχει γεμίσει με μπράβους, “φουσκωτούς” από εταιρείες security, φρουροί των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως συνδικαλιστές
  2. Εξαφάνισαν τις κάρτες των αντιπροσώπων
  3. Οι εργοδότες- συνδικαλιστές σε κεντρική συνεννόηση με την μεγαλοεργοδοσία των supermarket, των εφοπλιστών, προσπαθούν να κάνουν ένα συνέδριο για να εκλεγούν οι ίδιοι στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. 

Και η ανακοίνωση για τους «μπράβους»:

Σε συνέχεια των καταγγελιών της ΔΑΣ ενημερώνουμε ότι μέσα στο χώρο του Συνεδρίου στο Ξενοδοχείο NOVOTEL υπάρχουν μπράβοι – κουμπουροφόροι, με γκλομπς και όπλα. Οι δυνάμεις της ΔΑΣ και τα συνδικάτα που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Ξενοδοχείο δε θα ανεχτούν αυτή τη κατάσταση. 

Στον αντίποδα η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος), σε ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για «τραμπουκισμούς και βία» από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Η ΟΙΥΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «καταγγέλλει τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ για τη βία που άσκησαν σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων σωματείων – μελών, σκίζοντας και κλέβοντας κάρτες αντιπροσώπων».

«Επειδή η παραπληροφόρηση δίνει και παίρνει από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, με στημένες καταγγελίες που οι δυνάμεις τους απεργάστηκαν και σκηνοθέτησαν, δίνουμε στη δημοσιότητα βίντεο με τους τραμπούκους αυτών των δυνάμεων να επιτίθενται σε σχολικές καθαρίστριες, να αρπάζουν και να σκίζουν τις κάρτες νομιμοποιήσεις τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα, το συνέδριο πρόκειται να ολοκληρωθεί αύριο με την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία

efsyn.gr