Επέκταση της κλαδικής ΣΣΕ των τεχνικών ραδιοφωνίας και ηχοληπτών

Την απόφαση για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων τεχνικών ραδιοφωνίας και ηχοληπτών υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Από τις προβλέψεις της σύμβασης, που υπογράφουν η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) και η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (ΕΙΙΡΑ), ωφελούνται συνολικά 417 εργαζόμενοι.

Τα κατώτατα όρια βασικών μηνιαίων μισθών, σύμφωνα με τα μισθολογικά κλιμάκια για τους εργαζόμενους τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) σε Ρ/Σ, ξεκινούν από 1.010 ευρώ για το πρώτο κλιμάκιο και φτάνουν έως τα 2.585 ευρώ για το τελευταίο κλιμάκιο

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από την 21η Αυγούστου 2018, μετά την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, έχουν επεκταθεί οκτώ κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 190.000 εργαζόμενους.

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι συνεχίζει τη διαδικασία ελέγχου όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν πληρούν τους όρους για την επέκτασή τους. Αντιστοίχως, θα ελέγχονται και όλες οι συμβάσεις που θα υπογραφούν στο εξής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ