Εμφύλιος για «ιδιωτικές» business στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Τη μετατροπή της νομικής μορφής των Νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, προτείνει ο ΠΙΣ και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά μέσω της ΕΙΝΑΠ ανεβαίνουν στα κάγκελα αντιδρώντας έντονα στις προτάσεις του ΠΙΣ

Τη μετατροπή της νομικής μορφής των Νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, προτείνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Αυτό συμβαίνει, όπως υποστηρίζει ο ΠΙΣ, στην συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομείων της ΕΕ. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, το σύνολο των δημοσίων νοσοκομείων θα πρέπει να υπάγονται απευθείας σε ένα νέο εξειδικευμένο δημόσιο οργανισμό, το «ΕΣΥ ΝΠΔΔ», ο οποίος θα αναλάβει την οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία όλης της προσφοράς Δημοσίων Υπηρεσιών Υγείας στη χώρα, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Το «ΕΣΥ ΝΠΔΔ» θα αποτελεί τον μητρικό φορέα και θα διαθέτει σύγχρονη οργάνωση και προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

«Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει κανείς ασθενής στη Θεσσαλονίκη που να μη θέλει να βρεθεί στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, παρουσιάζοντας τις προτάσεις αυτές. Όταν ρωτήθηκε για τυχόν αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, είπε ότι «γι’ αυτό υπάρχει ο διάλογος. Θα τους πείσουμε ή θα μας πείσουν».

πηγή: www.dikaiologitika.gr