Εθνική Τράπεζα: Απεργούν την Παρασκευή οι «ενοικιαζόμενοι» τραπεζοϋπάλληλοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο «φως» ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, περίπου 20 «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι από την ICAP Outsourcing Solutions έχασαν τη δουλειά τους. Στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης αποφασίστηκε απεργία.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΔΑΠΤΤ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι υπεύθυνοι απολύουν δυναμικό με μακρόχρονη εμπειρία και βαθιά γνώση του αντικειμένου, αντικαθιστώντας τους είτε με υψηλά αμειβόμενους εξωτερικούς «ειδικούς συνεργάτες», είτε με νέους εργαζομένους, θέτοντας χαμηλό ταβάνι στις απολαβές τους.

«Φτάνουν δε στο σημείο να λένε πως οι απολύσεις γίνονται τώρα για να μη στενοχωρηθεί ο κόσμος πριν τα Χριστούγεννα! Φαίνεται πως η πέτσα τους έχει χοντρύνει τόσο πολύ που έχουν χάσει ακόμη και το ταλέντο τους στα παραμύθια», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, ο οποίος κάνει λόγο για περίπου 20 εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους, με τη δικαιολογία πως έχουν μειωθεί τα πρότζεκτ που έχει αναλάβει η εργολαβική εταιρεία.

«Ποιος ρωτάει άραγε πώς θα κάνουν γιορτές μονογονεϊκές οικογένειες που η εργασία στην Τράπεζα ήταν το μόνο μέσο προς το ζην, οικογένειες με άρρωστους ανθρώπους που στέλνουν στην ανεργία, αλλά και άνθρωποι με δεκαετίες στην Τράπεζα που σε μια νύχτα κάποιοι αποφάσισαν πως δεν είναι πια χρήσιμοι», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Παράλληλα, ο ΣΥΔΑΠΤΤ καταγγέλλει τις εκβιαστικές προσπάθειες της εργολαβικής εταιρείας προς τους εργαζομένους, τους οποίους πιέζει να υπογράψουν τα χαρτιά της απόλυσή τους, κάτι που εάν δεν συμβεί θα λάβουν μειωμένη ή και καθόλου αποζημίωση.

Απόφαση για απεργία στις 29/11

Στην έκτακτη Γ.Σ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, οι περίπου 200 ενοικιαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι αποφάσισαν να απεργήσουν και να διεξάγουν νέα συνέλευση, ούτως ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις, με στόχο να μπει ένα τέλος στις απολύσεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με ένα στόμα, οι περίπου 200 ενοικιαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι της Εθνικής στο κτήριο της Πειραιώς , αψηφώντας το κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας συμμετείχαν μαζικά στην έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφασίζοντας απεργία.Είπαν δε το δικό τους φτάνει πια, στις καταχρηστικές απολύσεις και την απαράδεκτη συμπεριφορά τόσο της Εθνικής όσο και των εταιριών ενοικίασης.

Αποφασίστηκε ομόθυμα να κηρυχθεί από το ΣΥΔΑΠΤΤ απεργία στην Εθνική, την Παρασκευή 29/11 με παράλληλη διεξαγωγή νέας Γενικής Συνέλευσης, έτσι ώστε να αποφασιστεί η συνέχιση των δράσεων και κινητοποιήσεων του Συλλόγου μας με στόχους:

· Την ακύρωση των απολύσεων και επαναφορά των συναδέλφων στην εργασίας τους

· Την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας

· Την έναρξη διαλόγου με την ΕΤΕ για την ένταξη συναδέλφων στο τακτικό προσωπικό.

· Την ελεύθερη ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς

· Το φραγμό σε απαράδεκτες και μειωτικές συμπεριφορές.

Συνάδελφοι,-ισσες

Σημειώνουμε εδώ πως η απεργία προκηρύσσεται από το ΣΥΔΑΠΤΤ και δεν υπάρχει καμία υποχρέωση των συμμετεχόντων σε αυτή για εκ των προτέρων ενημέρωση. Δεν υπογράφουμε χαρτιά «παρεμπόδισης» ,ζητάμε έγγραφη ενημέρωση για ότι ακούμε από εταιρίες και διευθύνσεις της Τράπεζας. Δίνουμε όλες και όλοι το παρών.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11 ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ!ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ/ΛΕΜΕ STOP ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΤΟ Δ.Σ