ΔΩΡΕΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 5 ΧΡΟΝΟ ΜΑΡΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΑ

Συνάδελφοι-σες

Ενημερωθήκαμε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας για έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον 5 χρονο Μάριο-Παρασκευά  Σκουλαρίκα που έχει ένα καρκίνο στα μάτια (ρετινοβλάστωμα) και στείλαμε ήδη αίμα για τον μικρό ήρωα.

Ο μικρός Μάριος- Παρασκευάς είναι ένας αληθινός ήρωας της ζωής και ζητάει τη βοήθεια όλων μας! ο Μάριος – Παρασκευάς είναι ο γιος του Κώστα Σκουλαρίκα που είναι μέλος των super heroes gr. Από 6 μηνών παλεύει με ένα είδος καρκίνου στα μάτια που λέγεται ρετινοβλάστωμα.

Οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν μετάσταση επιθετικού καρκίνου….!Είναι επείγουσα ανάγκη και μείζονος σημασίας να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι αίμα και κυρίως αιμοπετάλια. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για αιμοπετάλια και αίμα για το μικρό μας φίλο Μάριο καθώς ξεκινάει μία δύσκολη μα πολύ δύσκολη μάχη για τους επόμενους τέσσερις μήνες και πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα του όσο μπορούμε και όσο περισσότεροι γίνεται. Οι γονείς του Κωνσταντίνος κ Ελένη Σκουλαρίκα.

Πληροφορίες:
Σκουλαρίκας Μάριος – Παρασκευάς του Κωνσταντίνου
ΚΕΘ Ελπίδα

Σημείωση:
Αιμοπετάλια δίνονται μόνο στην ογκολογική μονάδα Ελπίδα.
Αίμα εντός Αττικής και κυρίως στην ογκολογική μονάδα Ελπίδα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο στο Αγία Σοφία Ελπίδα 210/ 7452038.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

  • Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.
  • Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.
  • Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση είμαστε στην διάθεση σας.