ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αγανάκτησή του για το θάνατο του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, και μάλιστα κάτω από συνθήκες ψύχους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αγανάκτησή του για το θάνατο του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, και μάλιστα κάτω από συνθήκες ψύχους.
Στη χώρα μας δυστυχώς, η Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια τη γενικότερη υποχώρηση της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία νέων πεδίων παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, παράλληλα με την υποτίμηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Η επιδείνωση των συνθηκών εργασίας οφείλεται στην εντατικοποίηση της δουλειάς, την παρατεταμένη εργασιακή ανασφάλεια, τις απολύσεις αλλά και την ανεργία που εξουθενώνουν τους εργαζομένους. Παράλληλα, έχουν μειωθεί σημαντικά τα κονδύλια για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας από πλευράς των επιχειρήσεων, καθώς και οι έλεγχοι από την Πολιτεία στους χώρους εργασίας.

Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός αποδεικνύεται πόσο επίκαιρη είναι η συζήτηση και η εφαρμογή των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΕΚΑ για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει επόμενο θύμα και επιτέλους όλοι θα ασχοληθούν με την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.