Γ. Παπαθανασίου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην εθνική οικονομία, η επένδυση των ΕΛΠΕ στη Κοζάνη

Ψήφο εμπιστοσύνης συνολικά για την ελληνική οικονομία, συνιστά η απόφαση του Ομίλου ΕΛΠΕ να προχωρήσει στη δημιουργία του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στην Κοζάνη, συνολικής ισχύος 204 MW, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου. Ταυτόχρονα, όπως είπε, η «εμβληματική» αυτή επένδυση καταδεικνύει ότι οι πρωτοβουλίες που ελήφθησαν πρόσφατα στη χώρα μας για τη διευκόλυνση της «πράσινης» ενέργειας -και οι οποίες συνεχίζονται- αρχίζουν ήδη να αποδίδουν καρπούς.

«Από την πρώτη στιγμή συνταχθήκαμε με την βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ηγηθεί των εξελίξεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Στην ίδια κατεύθυνση, επικροτούμε το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, που περιλαμβάνει φιλόδοξους αλλά εφικτούς στόχους και μεταρρυθμίσεις που κάνουν την οικονομία πιο πράσινη, αλλά και πιο ανταγωνιστική, δημιουργούν θέσεις εργασίας και συμβάλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, η συμφωνία εξαγοράς ανάμεσα στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και την juwi Hellas, κάνει άμεσα ορατό τον βραχυπρόθεσμο στόχο που είχε τεθεί για 300 MW εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ, ενώ σηματοδοτεί την βούληση του μεγαλύτερου ενεργειακού Ομίλου της χώρας να μετεξελιχθεί, για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

«Υλοποιούμε με προσήλωση -ως νέα Διοίκηση- τον ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό, σε όλες τις εγκαταστάσεις και δραστηριότητές μας. Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με συνεχείς επενδύσεις, έγκαιρο προγραμματισμό, ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, σαφείς στόχους και αποτελεσματικές δράσεις, θα συνεχίσει να συμβάλει καθοριστικά στο εθνικό εγχείρημα για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Παράλληλα, ως κορυφαίος ενεργειακός Όμιλος της χώρας, θα διεκδικήσει τον ρόλο που της αναλογεί στις μελλοντικές εξελίξεις του κλάδου», κατέληξε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας.