ΓΣΕΕ: Στον τουρισμό θα έχουμε περισσότερους από 300.000 ανέργους

Η ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση, να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού, για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι. Επίσης, τονίζει πως αυτός είναι ο κλάδος της οικονομίας που έχει πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ, ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση «επιβάλλεται να εντάξει άμεσα το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στις ρυθμίσεις που ισχύουν για τα επιδόματα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους μέχρι την επαναπρόσληψή τους».

Μάλιστα, σημειώνει, ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» και η κήρυξη της σύμβασης στον επισιτισμό ως υποχρεωτική, «μία σύμβαση που έχει υπογραφεί από το Δεκέμβριο του 2019 και αποτελεί τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στη χώρα».

Επιπλέον, δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού και Επισιτισμού. Εξάλλου, η τελευταία έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από την πρώτη στιγμή, εκτιμώντας ότι πάνω από 300.000 εργαζόμενοι στον κλάδο θα μείνουν άνεργοι.

«Η κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάσει την επόμενη μέρα έχοντας στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας τους αλλά και αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς», τονίζει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση της.