Γιαννούλης: Η Ανάπτυξη της ΝΔ απειλεί με ανεργία τους εργολαβικούς εργαζόμενους των ΕΛΠΕ

Γιαννούλης: Η Ανάπτυξη της ΝΔ απειλεί με ανεργία 400 εργολαβικούς εργαζόμενους των ΕΛΠΕ στην Θεσσαλονίκη

«Δεκάδες εργολαβικοί εργαζόμενοι των ΕΛ.ΠΕ. οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (και ανάμεσα τους 15 κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης) βρίσκονται από τις 2 Ιανουαρίου αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Γιαννούλης, σε ανάρτηση του στο Facebook

O ίδιος τονίζει ότι «Η νέα –διορισμένη από τη ΝΔ- διοίκηση της επιχείρησης προχώρησε στη μείωση κατά 50% του προϋπολογισμού σε συγκεκριμένες εργολαβίες, που οδήγησε αρχικά σε 3μηνες συμβάσεις και τελικά σε μη ανανέωση των συμβάσεων περίπου 80 εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Παράλληλα υπογραμμίζει «Είναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση -αν και στο Δημόσιο ανήκει το 35%- έχει αφήσει ολοκληρωτικά στα χέρια του Ομίλου Λάτση, μια τεράστια επιχείρηση με εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη.»

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γιαννούλη στο Facebook

ΣΟΣ η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει νέο χτύπημα ανεργίας.

Δεκάδες εργολαβικοί εργαζόμενοι των ΕΛ.ΠΕ. οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (και ανάμεσα τους 15 κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης) βρίσκονται από τις 2 Ιανουαρίου αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Η νέα –διορισμένη από τη ΝΔ- διοίκηση της επιχείρησης προχώρησε στη μείωση κατά 50% του προϋπολογισμού σε συγκεκριμένες εργολαβίες, που οδήγησε αρχικά σε 3μηνες συμβάσεις και τελικά σε μη ανανέωση των συμβάσεων περίπου 80 εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την ανησυχία εκατοντάδων εργαζομένων των ΕΛ.ΠΕ που εργάζονται σε καθεστώς ομηρίας μέσω υπεργολαβιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη οι εργολαβικοί εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 400.

Είναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση -αν και στο Δημόσιο ανήκει το 35%- έχει αφήσει ολοκληρωτικά στα χέρια του Ομίλου Λάτση, μια τεράστια επιχείρηση με εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη.

Στη συνάντηση με εκπρόσωπο των εργαζομένων εκφράσαμε τη συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων και δεσμεύθηκε για ανάληψη πρωτοβουλιών με απώτερο στόχο την ανάκληση της απόφασης της διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ