Απεργιακός αποκλεισμός στα ΕΛΤΑ Courier Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργολαβικών εργαζομένων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης

Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργολαβικών εργαζομένων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει το κλαδικό σωματείο στις ταχυμεταφορές (Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α.), μέλη του σωματείου πραγματοποιούν, από νωρίς το πρωί, απεργιακή περιφρούρηση στο κτίριο της «ΕΛ.ΤΑ. COURIER», η οποία, όπως καταγγέλλει το σωματείο, στρώνει τον δρόμο της καταπάτησης στα εργασιακά του επαγγέλματος και για τον ιδιωτικό τομέα.

 

Και εδώ, αποτελεί καθεστώς η εργολαβοποίηση: “Αντί να δρομολογηθεί η κατάργηση της ή έστω η βελτίωση της, πρόσφατα είχαμε την πλήρη απορύθμιση με συμβάσεις ενός μήνα αλλά και την εξαγγελία της συχνής εναλλαγής των εργολάβων!”, τονίζει το σωματείο σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κινητοποίηση (διαβάστε αναλυτικά).

Στη συγκέντρωση έδωσε το παρών και η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Γιωτα Λαζαροπούλου.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη, έχει προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία για όλους τους διανομείς, ενώ στις 12 έχει προγραμματιστεί μοτοπορεία από το Πεδίον του Άρεως.

Αναλυτικά, τα αιτήματά του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. είναι τα εξής:

  • ΕΞΩ η ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ από τα «ΕΛ.ΤΑ.» την «ΕΛ.ΤΑ. COURIER» και τον ΙΔΙΩΤΙΚΟ Τομέα
  • ΕΝΙΑΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ –ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ με «ξεπάγωμα» της προϋπηρεσίας για την επανασύνδεση των μισθών παλιών και νέων εργαζομένων.
  • ΒΑΡΕΑ ΕΝΣΗΜΑ στους ΟΔΗΓΟΥΣ ΔΙΚΥΚΛΟΥ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ και τους ΔΙΑΛΟΓΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  • ΡΗΤΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ για την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ των ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και στα ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ της ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ .

Πηγή : left.gr