Αντ. Φώσκολος: Εθνικό έγκλημα η ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ.

Ο πλούτος του φυσικού αερίου νότια της Κρήτης είναι αμύθητος, σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας – Ινστιτούτο του Καναδά, Αντώνη Φώσκολο. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου της Αθήνας, «98.4», τόνισε ότι αυτός ο πλούτος μπορεί να αναγορεύσει τα ΕΛ.ΠΕ σε βασικό κορμό ανάπτυξης της χώρας και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζεται ουσιαστικά να χαρίσει τα ΕΛ.ΠΕ σε ιδιώτη επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι ποσότητες φυσικού αερίου που βρίσκονται στην περιοχή αυτή αυτές μπορούν να λύσουν το ενεργειακό ζήτημα της Ε.Ε. για τα επόμενα 70 χρόνια.

Όπως είπε οι διαρροές της κλειστής σύσκεψης, με τις ανακοινώσεις εκτιμήσεων από τα ΕΛ.ΠΕ., είναι υπαρκτές.

Ωστόσο «το ερώτημα είναι γιατί με τέτοια δεδομένα φυσικού πλούτου που διαρκώς θα αποκαλύπτονται, η κυβέρνηση ετοιμάζεται ουσιαστικά να χαρίσει τα ΕΛ.ΠΕ σε έναν ιδιώτη επιχειρηματία».

Επίσης, ο  Αντώνης Φώσκολος κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μη προχωρήσει στο ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ, ιδίως τώρα που, «μόνο σύμπτωση δεν είναι» ο υπολογισμός των 280 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σε έναν μόνο από τους 16 ανάλογους στόχους νότια της Κρήτης, ποσότητα που κι ο ίδιος είχε ανακοινώσει πριν από 6 χρόνια.

πηγή : www.efsyn.gr