ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-φισσες

Το σωματείο πάντα έχει αρχή να συναντιέται με όλα τα πολιτικά κόμματα . Δεν δεχτήκαμε καμία αίτηση για να πάρουμε μέρος σε συνάντηση με κάποιο πολιτικό κόμμα την τελευταία εβδομάδα .
Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΛΑΕ, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχετικά με τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ.
Με έκπληξη, διότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ το Σωματείο μας, που είναι το πρώτο και μοναδικό σωματείο εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, δεν έχει έλθει σε επαφή με τον κύριο πρώην Υπουργό Ενέργειας και τον κομματικό του σχηματισμό διότι ποτέ δεν μας έχει καλέσει.

Άραγε εξ ονόματος ποιόν εργολαβικών εργαζομένων μιλά ο κ. Λαφαζάνης; Την στιγμή που δεν έχει κάνει τον κόπο να συναντηθεί με την διοίκηση του σωματείου .
Να «ευχαριστήσουμε» από καρδιάς, λοιπόν, τον κ. Λαφαζάνη και να του επισημάνουμε πως αν ήθελε ουσιαστικά να σπάσει την εργολαβική ασυδοσία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς των εταιριών πετρελαιοειδών, χημικής βιομηχανίας και φυσικού αερίου, θα το είχε πράξει και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα, όταν ήταν Υπουργός Ενέργειας.
Να «ευχαριστήσουμε» τον κ. Λαφαζάνη επίσης, για το γεγονός ότι ενώ επισκέφτηκε το σωματείο των μόνιμων εργαζόμενων , δεν καταδέχτηκε να κατηφορίσει έστω και για ένα λεπτό στα γραφεία του σωματείου των εργολαβικών.
Να «ευχαριστήσουμε» τέλος τον κ. Λαφαζάνη για το πρώτο εξάμηνο που παρέμεινε στην υπουργική καρέκλα, που άφησε άπλετο χώρο σε όλα τα ακροδεξιά στοιχεία να τρομοκρατούν τους συνδικαλιστές του δημοκρατικού τόξου, κλείνοντας τους το μάτι.
Αξιότιμε κ. Λαφαζάνη,
Καμία εξουσιοδότηση δεν έχετε από τους εργαζόμενους να μιλάτε εξ αυτών. Υπάρχει Σωματείο, νόμιμο και δημοκρατικά εκλεγμένο που από τότε που ιδρύθηκε έχει δώσει μάχες για τα δικαιώματα των εργολαβικών εργαζομένων και έχει μάλιστα μεγάλες επιτυχίες .
Ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων είναι άλλος και άλλος των συνδικάτων .
Καταλαβαίνουμε λόγο της μακράς προεκλογικής περιόδου το κάθε κόμμα προσπαθεί να αποκτήσει κοινωνικά ερείσματα , αλλά η προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα τους , είναι καταδικαστέες .