ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι- φισσες,
Το ποτήρι της ανοχής έχει από καιρό ξεχειλίσει. Τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, τριμερή συνάντηση, μεταξύ του Σωματείου μας, δικηγόρων των ΕΛΠΕ , εργολαβικές Εταιρείες που απασχολούν πάνω από 600 εργαζομένους , καθώς και του Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, για το εργασιακό μέλλον των εργολαβικών εργαζομένων. Μία συνάντηση «θέατρο σκιών». Διοίκηση και εργολάβοι αποσαφήνισαν την άρρηκτη μεταξύ τους σχέση, διαμηνύοντας μας παράλληλα ότι όλα βαίνουν καλώς, ότι οι εργαζόμενοι αμείβονται επαρκώς και ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Γνωστή ρητορική που σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε και δεν θα μας στείλει στον «πάγκο» του αγώνα.
Το Υπουργείο Εργασίας στο πρακτικό συμφιλίωσης που έστειλε δηλώνει :

¨Είναι χρήσιμο να ξεκινήσει ένας κοινωνικός διάλογος ανάμεσα στο σωματείο και τις εργολαβικές επιχειρήσεις . Επίσης υπογραμμίστηκε η υποχρέωση της αρχής της ίσης μεταχείρισης μεταξύ εργαζομένων της ίδιας εταιρείας . Ο Γ.Γ κ. Νεφελούδης σημείωσε ότι σε εύθετο χρονικό διάστημα είναι ευκταίο να γίνει μια πολιτική διαμεσολάβηση για την έναρξη συλλογικής διαπραγμάτευσης στον κλάδο¨.
Για ακόμη μία φορά και στέλνοντας μήνυμα και προς το εποπτεύων Υπουργείο Ενέργειας , γνωστοποιούμε πως θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας ξεκινώντας από 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 27 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως 16:00, απαιτώντας:
-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
– ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ
-ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΙΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΩΝΤΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

Επίσης,
Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ενώ δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους στο ΠΣΕΕΠ και χαιρετίζουμε τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

«Ο,τι απομένει σάπιο και παλιό,
κληριά από τους κακόπραγους αιώνες,
γκρεμίστε το».