ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-φισσες
Οι διαπραγματεύσεις του Σωματείου μας, τόσο με τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ όσο και με το Υπουργείο Ενέργειας για την αποδοχή των αιτημάτων μας, συνεχίζονται ακατάπαυστα. Ωστόσο τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των αγώνων μας είναι πλέον πραγματικότητα.
Η διοίκηση των ΕΛΠΕ καθώς και το Υπουργείο αποδέχτηκαν:

-Το ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΥΣΗΣ 45ΗΜΕΡΩΝ μετά το πέρας τριών συμβάσεων ορισμένου χρόνου στους εργολαβικούς εργαζομένους από 1/1/19, που λειτουργούσαν μέχρι τώρα ως τροχοπέδη στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

-Αυξήσεις 20% στους συναδέλφους που εργάζονται στο τμήμα διακίνησης πολυπροπυλενίου κάτι το οποίο το ανακοίνωσε και ο Διευθυντής Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ.
Μας προβληματίζει βέβαια το γεγονός ότι η αύξηση ήταν να δοθεί από 1/9/2018 και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί έστω και αν έχει αναδρομική ισχύ .

-Αυξήσεις 12% στους συναδέλφους στο μηχανολογικό στις εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (Β.Ε.Θ)
-Αναγνώριση τριετίας έως το 2012 για τους συναδέλφους στην φύλαξη που θα αρχίσει να καταβάλλεται από 1/1/2019

-Παροχή σίτισης στις εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (Β.Ε.Θ) από την Δευτέρα 15/10/2018

-Κατοχύρωση αργιών τόσες, όσες ισχύουν και για το μόνιμο προσωπικό.

-Διατακτικές επιταγές Χριστούγεννα και Πάσχα.

-Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για την εργολαβία συντήρησης Ασπροπύργου και Ελευσίνας που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα .

Συνάδελφοι,
Συνεχίζουμε τις συζητήσεις καθώς και την άσκηση πίεσης τόσο στη Διοίκηση όσο και στο Υπουργείο Ενέργειας. Η καλή θέληση που φάνηκε από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις ελπίζουμε ότι θα έχει συνέχεια. Ως εκ τούτου θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η καταβολή των επιδομάτων ΓΑΜΟΥ-ΒΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ δεν είναι δυνατόν να μην υφίσταται, δεδομένου ότι τα επιδόματα αυτά είναι κατοχυρωμένα από τον ίδιο το νόμο , σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση θα απευθυνθούμε στο Υπουργείο Εργασίας και στις υπηρεσίες του.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε έστω και εάν η διαδικασία πώλησης , παγώματος η μη του Ομίλου προχωρά με γοργά βήματα.
Θα σταλούνε επίσης επιστολές στους επίδοξους αγοραστές για να γνωρίζουν .
Τέλος, να επισημάνουμε ότι οι κινητοποιήσεις μας βρίσκονται σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΚΥΡΩΣΗ, αναμένοντας τις αντιδράσεις στα δίκαια αιτήματά μας.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΛΠΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ