ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22/8/2019

Ο Σεπτέμβρης είναι προ των πυλών και φέρνει μαζί του την λαϊκή οργή και νέους αγώνες απέναντι στη λαίλαπα των αντιλαϊκών πολιτικών που ξεκίνησε να εφαρμόζει από την πρώτη ημέρα ανάληψης της εξουσίας η ΝΔ.

Από το κάδρο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ΕΛΠΕ καθώς και άλλες επιχειρήσεις ενέργειας, που παρά το θετικό των κερδών, έχουν μπει για  τα καλά στο δρόμο της πώλησης, κατά τις βουλές και τις επιταγές της  τρόικας και των δανειστών.

Και ενώ όλα αυτά βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων, καμία κουβέντα δεν ανοίγει η κυβέρνηση της ΝΔ για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων. Σα να πρόκειται για νούμερα, για παρονομαστές που θα απαλειφθούν από την εξίσωση κόστους- κέρδους και όχι για ανθρώπινες ψυχές. Όχι για οικογένειες, όχι για ανάγκες επιβίωσης.

Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για εμάς χωρίς εμάς, το Σωματείο μας αποφάσισε τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τις 7ης Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.

Δίνουμε ραντεβού στη Θεσσαλονίκη των κινητοποιήσεων, των κινημάτων και των διεκδικήσεων, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί, πως η δουλειά μας είναι δικαίωμά μας και δεν θα αφήσουμε να μας την πάρουν.

Συνάδελφοι, η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Για να μην γυρίσουμε στα χρόνια της φτώχιας και της μιζέριας. Για να προασπίσουμε το εργασιακό μας μέλλον και τη ζωή των οικογενειών μας.

Καλούς αγώνες.