ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ&ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΒΙΟΜ.ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ορθώς πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, στήριζε διαρκώς τα αιτήματα των εργολαβικών εργαζομένων.
Σήμερα, επικρατεί μία άνιση μεταχείριση στις εγκαταστάσεις όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο της Ενέργειας. Ένα κοκτέιλ εργασιακών σχέσεων απαράδεκτο, όπου ένα σημαντικό ποσοστό του προσωπικού από όλες τις ειδικότητες και με πολύχρονη εξειδικευμένη εργασία βρίσκεται ακόμη σε σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου μέσω εργολαβιών. Πολλοί από αυτούς για πάνω από 10 χρόνια, εργάζονται πίσω από ένα προπέτασμα << εργολάβων>> κυριολεκτικά όμηροι των εξαρτημένων εργασιακών σχέσεων.

Η κυβέρνηση, οφείλει να αναλάβει τη λύση αυτών των εργασιακών σχέσεων με τους εργολαβικούς εργαζόμενους, ώστε να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημά τους που είναι η σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου του συνόλου των εργολαβικών εργαζομένων ώστε να συμπεριληφθούν στην επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας που καλύπτει τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.
Εάν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να κάνει << δουλειά>> με την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, πρέπει άμεσα να ανατρέψει τον μνημονιακό νόμο 4172/2013, ο οποίος καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις κάτι που μέχρι τώρα δεν το έπραξε.
Συντασσόμαστε στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στην απεργία που προκήρυξε η Π.Ο.Ε. και παλεύουμε μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων σε εργολάβους στις επιχειρήσεις χημικής βιομηχανίας, φυσικού αερίου και πετρελαιοειδών για:
• Μονιμοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους χώρους εργασίας τους, των επιχειρήσεων ενέργειας, φυσικού αερίου και πετρελαιοειδών αλλά και όλων των Χημικών Βιομηχανιών
• Συλλογικές συμβάσεις εργασίας

• Κανόνες ασφάλειες στους χώρους εργασίες

• Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις τους κλάδου

• Ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου πλούτου.

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν προχωράει με την εκποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων ενέργειας