ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των εργολαβικών συναδέλφων μας στον Όμιλο ΕΛΠΕ και στα αιτήματά τους για δουλειά με αξιοπρεπείς όρους και σε συνθήκες ασφάλειας .

Στηρίξαμε και στηρίζουμε το πάγιο αίτημα τους για υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου με τα ΕΛΠΕ για όσους συναδέλφους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες . Αναγκαιότητα που προκύπτει και από την πρόσφατη μελέτη του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για τους εργολαβικούς εργαζόμενους στον κλάδο μας, με πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας , την οποία καταθέσαμε και στις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους Υπουργούς .

Τα προβλήματα είναι παρά πολλά και σχετίζονται με την στάση των εργολάβων και σε αρκετές περιπτώσεις και στην ανοχή της Διοίκησης των ΕΛΠΕ .

Διεκδικούμε – Απαιτούμε :
• Να δοθεί τέλος στις εργολαβικές αυθαιρεσίες

• Να δοθεί τέλος στις ελαστικές μορφές εργασίας και στην υποχρεωτική άδεια 45 ήμερων μετά από τρεις ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

• Την άμεση επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

• Να δοθεί τέλος στην απλήρωτη, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία και να αποκατασταθεί η ασφαλιστική κάλυψη από 101 μεικτά σε 106 βαρέα ανθυγιεινά όπου προβλέπει η νομοθεσία.

• Άμεση καταβολή των επιδομάτων βάρδιας , γάμου , ανθυγιεινής εργασίας και αναγνώριση των τριετιών

• Αυξήσεις στα κατώτατα ημερομίσθια ανάλογα με την ειδικότητα

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,

Ο Αγώνας των εργολαβικών συναδέλφων μας είναι αγώνας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ . Καλούμε όλα τα Σωματεία της Ομοσπονδίας μας να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περαιτέρω Ιδιωτικοποιήσεις των Εταιρειών Ενέργειας προϋποθέτουν ένα ισχυρό μέτωπο των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας .

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ